Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
25.12.2015 13:45:05
Deli članek:

Koper se bo okrepil z enajstimi

Drago Wernig - TAKA

Po vseh dogajanjih v preteklem obdobju je popolnoma jasno, da bo prihajajoči prestopni rok na Bonifiki zelo zanimiv.

"Da, dela je veliko, ogromno, a verjamem, da bomo dosegli namen. Zelo dobro se zavedamo spoznanja, da moramo okrepiti igralsko zasedbo, in verjemite mi, da smo pljunili v roke in se lotili posla. Menim, da nam gre kar dobro," pravi športni direktor Dušan Petković. Kakopak smo želeli, da bi sadove svojega truda predstavil bolj konkretno. "O imenih ne bi govoril. Naš namen je, da bi vse nove igralce skupaj predstavili pred začetkom priprav, prvi trening bomo opravili 11. januarja. Za zdaj lahko razkrijem, da smo s šestimi, sedmimi nogometaši že dogovorjeni o vseh podrobnostih sodelovanja. Pravzaprav ni več nobenega dvoma o tem, da bodo zaigrali v dresu našega kluba, vendar to še ni vse." 

Kaj je naslednje? "Prizadevamo si, da bi v svoje vrste privabili še tri ali štiri igralce. V mislih imam močna, zveneča imena, ki ne bi predstavljala le okrepitev v pravem pomenu besede, ampak dodano vrednost. Verjamem, da nam bo uspelo," je odvrnil Dušan Petković. Kot smo na naši spletni strani že poročali, sta med koprskimi okrepitvami skoraj gotovo tudi Albert Riera in Zlatan Muslimović.

Doma vzgojeni igralci bodo prav tako pomemben del zasedbe. "S fanti iz naše nogometne šole imamo resne načrte. Že v končnici prvega dela sezone so nekateri dobili priložnost, dobivali jo bodo tudi v prihodnje. Delu z mladimi posvečamo veliko pozornost, radi bi bili čim bolj uspešni. Navsezadnje smo zato angažirali španskega strokovnjaka Luisa Aragona Bayona. Hočemo, da bi bilo delo v mlajših selekcijah na čim višji kakovostni ravni."

Boris Popović, ki bdi nad vsem dogajanjem v klubu, vedno znova poudarja, da so cilji zelo ambiciozni. "In tako je tudi prav, takšni morajo biti. Najlažje bi se bilo skrivati za povprečjem in govoriti, da boljše ne gre, vendar tega nočemo. Vemo, da se na finančnem področju ne moremo kosati z Mariborom in Olimpijo, toda borili se bomo, kolikor bo v naših močeh, in verjamem, da bi bili lahko največjima rivaloma v napoto. Verjamem, da smo tega sposobni in da smo klub kot tak sposobni dvigniti na raven infrastrukture, ki jo premoremo. O tem, kakšna je, najbrž ni treba posebej razpredati," je še povedal športni direktor prvoligaša z Bonifike.