Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
23.12.2015 14:57:34
Deli članek:

Benitezu štete ure, se vrača Mourinho?

Reuters

Kljub visoki zmagi pretekli konec tedna bi Real Madrid že na naslednji tekmi lahko imel novega trenerja.

Po poročanju španskega radia Cadena SER se Rafaelu Benitezu izteka čas na klopi madridskega Reala. Kljub izdatni zmagi nad Rayom Vallecanom (10:2) na zadnji tekmi številni niso zadovoljni z delom španskega trenerja, ki naj bi se ga želeli znebiti tudi igralci.

Omenjena radijska postaja dodaja še, da bi se zamenjava lahko zgodila že med božičnimi prazniki, tako da bi Real lahko pod novim vodstvom zaigral že na zadnji tekmi leta - 30. decembra proti Sociedadu.

MOURINHO NA RAZPOTJU?
Vse skupaj seveda ponuja vprašanje o Benitezovem nasledniku. Olje na ogenj je prilil nekdanji predsednik Reala Ramon Calderon. Slednji je zatrdil, da je Real zaprosil Joseja Mourinha, naj prevzame krmilo kraljevega kluba. Portugalec naj bi imel na mizi tudi ponudbo Manchester Uniteda in po besedah Calderona je Real Mourinha zaprosil, naj z odločitvijo počaka do januarja.

Medtem se je že oglasil Mourinhev agent Jorge Mendes in ovrgel poročanja o domnevnih pogovorih njegovega varovanca s klubom iz Old Trafforda. "Nič se ne dogaja, ni nobenega dogovora. Nihče ne ve, kaj se bo zgodilo, toda uradne ponudbe ni bilo, v tem ni resnice," je stike Man Uniteda in Mourinha zanikal Mendes.

ROMA ŽE IZVISELA
Mourinho je po poročanju italijanskih medijev zavrnil ponudbo Rome, ki išče zamenjavo za Rudija Garcio, saj francoski strateg v "večnem mestu" ni izpolnil pričakovanj. 

Vsekakor bo Portugalec v bližnji prihodnosti sedel na klop enega od evropskih velikanov, ali se bo vrnil v Madrid, kjer Florentino Perez še vedno (javno) zagovarja Beniteza in kjer je pustil kup neporavnanih računov, pa ostaja veliko vprašanje.

Pri Realu so razmišljali tudi o tem, da bi na klop prve ekipe sedel Zinedine Zidane, vendar so se po poročanju Marce odločili, da Francoz še ni dovolj pripravljen za težavno nalogo.