Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Iztok Lukner
Iztok Lukner
23.12.2015 10:34:31
Deli članek:

Dejan Lazarević: Eto'o je gospod

vszi

V najmočnejšem turškem prvenstvu bodo konec tedna odigrali tekme zadnjega kroga prve polovice sezone. Ta del pa se je predčasno končal za slovenskega reprezentanta Dejana Lazarevića, ki je zaradi poškodbe izpustil zadnje tri tekme svoje ekipe (dve prvenstveni in pokalno).

Hitronogi krilni napadalec Dejan Lazarević se je poškodoval na enem izmed treningov, ko se je v polnem sprintu zaletel v soigralca in mu je pri padcu obrnilo nogo. Pri tem je imel kar precej sreče, saj se je izkazalo, da poškodba ni hujše narave.

Petindvajsetletnega člana Antalyasporja smo zmotili med terapijami, ki jih opravlja v domovini. V klubu so mu namreč dovolili, da rehabilitacijo opravi v Sloveniji, v začetku januarja pa se bo spet priključil ekipi. "Sicer ne gre za nič hujšega, s kolenom je načeloma vse v redu, nekaj težav imam z notranjimi vezmi in zaradi hematoma ne morem teči. Rekli so mi, da moram počivati deset dni, redno hodim na terapije, na začetku novega leta se bom že lahko pridružil ekipi na pripravah pred nadaljevanjem sezone," nam je povedal Lazarević, ki se je poleti po osmih letih odločil zapustiti Italijo.

Čeprav se je v naši zahodni soseščini odlično počutil, mu selitev v Turčijo ni predstavljala večjih težav. "Nikakor ne morem reči, da sem se težko odločil za odhod v Turčijo. Seveda je treba takšne stvari premisliti, vendar mi ni žal, da sem se tako odločil. Turčija predstavlja novo poglavje tako v življenju kot v karieri. Spoznavam drugačen način življenja in igranja nogometa, za zdaj je res vse super."

Kot pravi sam, se je zelo dobro vklopil v novo okolje, pri čemer mu je bil še posebej na začetku v veliko pomoč rojak v ekipi Sašo Fornezzi, ki je v Turčiji že peto leto, od tega tretje pri Antalyasporju. Dodaten razlog za dobro voljo pa predstavlja dejstvo, da redno igra. V dozdajšnjem delu prvenstva je nastopil na trinajstih tekmah, na katerih je zabil dva gola in prispeval tri podaje. Dobre igre pa so pomembne tudi zato, ker ima v Antalyasporju v tej sezoni status posojenega člana Chieva, s katerim ga pogodba veže do konca junija 2017. O kakršnikoli možnosti, da bi spremenil okolje, za zdaj ne razmišlja.

"Dobro se počutim in bi z veseljem ostal. Nekaj malega smo se pogovarjali o tem, kako in kaj naprej, ampak trenutno o teh stvareh ne razmišljam. Lahko se zgodi marsikaj, pomembno je edino to, da igram, z drugimi stvarmi se ne obremenjujem, osredotočen sem samo na Antalyaspor. Počasi bo prišel čas tudi za to, a zdaj je najbolj pomembno, da dobro igram. Ko nogometaš lahko opravlja poklic, ki ga obožuje, je vse lepše, samozavest je večja. Lahko rečem, da za zdaj uživam."

vszi

NI PRETIRANE RAZLIKE
Antalyaspor je še lani igral v drugoligaškem tekmovanju, na lestvici pa ga najdemo na enajstem mestu. Od zgornje tretjine moštev ga loči šest točk. Čeprav od novinca v ligi v prvi sezoni navadno pričakujemo boj za obstanek, želje Antalyasporja vseeno segajo nekoliko višje.

"Zelo je (Eto'o, op. a.) prijazen, želi si, da napredujemo. Igral je v veliko vrhunskih klubih, njegove izkušnje so neprecenljive in to želi deliti z nami, veliko nam pomaga. Z vsemi se normalno pogovarja in daje nasvete, kar je zelo pomembno. Prav nič ni vzvišen, lahko bi rekel, da je gospod." - Dejan Lazarević

"Cilj je priti med prvih pet, šest. Mislim, da ne bo nobena katastrofa, če nam to ne uspe. Prvo leto po vrnitvi v prvo ligo je vedno zelo težko. Imamo dobro ekipo, a je v njej precej fantov, ki se še navajajo na igranje med elito, za to pa je potreben čas. Konkurenti imajo pri tem manjšo prednost, ker že dlje igrajo na tej ravni," je o svoji ekipi hitel razlagati Domžalčan in dodal, da je prvenstvo precej izenačeno. Izstopata samo Bešiktaš in Fenerbahče, ki sta si priigrala manjšo prednost pred zasledovalci.

Naš sogovornik je zadovoljen tudi s kakovostjo lige, ki je na visoki ravni. "Lahko rečem, da ni pretirane razlike v primerjavi z italijanskim prvenstvom. Vsako ligo odlikuje neka posebnost, tekmovanji pa se še najbolj razlikujeta po tem, da je v Italiji v ospredju taktika."

NJEGOVE IZKUŠNJE SO NEPRECENLJIVE
Med drugim si Lazarević slačilnico deli z zvezdnikom svetovnega formata Samuelom Eto'ojem. Štiriintridesetletni nekdanji član Reala, Barcelone, Interja in Chelseaja od sredine meseca v Antalyasporju celo opravlja dvojno vlogo. Poleg tiste na igrišču je zdaj še trener, saj je Jusuf Simsek po seriji šestih tekem brez zmage dobil odpoved.

Kamerunec, ki je s trinajstimi zadetki najboljši strelec tekmovanja, naj bi bil začasna rešitev, ekipo naj bi vodil do januarja, ko bo krmilo prevzel nekdo drug. "Zelo je prijazen, želi si, da napredujemo. Igral je v veliko vrhunskih klubih, njegove izkušnje so neprecenljive in to želi deliti z nami, veliko nam pomaga. Z vsemi se normalno pogovarja in daje nasvete, kar je zelo pomembno. Prav nič ni vzvišen, lahko bi rekel, da je gospod," je o slovitem soigralcu z izbranimi besedami govoril Lazarević, ki pod Kamerunčevim vodstvom še ni imel priložnosti igrati.

"Vseeno čutim, da verjame vame. Tudi na igrišču sva se dobro ujela in odlično sodelovala. Ko se vrnem, se bom maksimalno potrudil, želim si igrati," nam je za konec še zaupal Lazarević in se vrnil k terapijam.

Drago Wernig - TAKA