Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 23.12.2015 14:12:20

Miran Burgič: Zadnja poteza Olimpije se mi zdi nelogična

Miran Burgič spada v skupino igralcev, ki so se pred začetkom sezone vrnili v Novo Gorico. Vrnili so se domov, da bi svojemu klubu pomagali izogniti se črnemu scenariju, ki mu je grozil kar nekaj časa, nekateri posamezniki tudi zato, da bi rešili svojo kariero. Namen je bil dosežen, celo več kot to. Kljub vsem črnogledim napovedim se v mestu vrtnic piše zgodba o uspehu, ki je presenetila vse na slovenskem prizorišču.

"Ni mi žal, da sem se vrnil. Nikakor ne. Danes lahko to potezo ocenim kot zelo dobro. Tako z osebnega kot športnega vidika. Za nami je zelo dober prvi del sezone. Boljši, kot je kdorkoli pričakoval, vendar je obenem prav tako res, da smo sestavili zelo dobro ekipo, ki se je sposobna postaviti po robu vsakemu tekmecu," pravi Miran Burgič.

A če smo povsem iskreni, so bila pričakovanja po prihodu bržčas drugačna. "Pri meni je bila situacija morda drugačna kot pri nekaterih drugih igralcih. Presodil je osebni vidik. Z življenjsko sopotnico Majo pričakujeva prvega otroka, zato nisem hotel oditi v neznano, v kakšno neurejeno okolje. Nisem na vsak način silil v tujino, ampak sem se odločil, da bi se rad vrnil v Novo Gorico. Seveda je bilo treba ugotoviti, ali je takšen tudi interes kluba, za to smo potrebovali le kratek čas. S predsednikom sva se hitro, res zelo hitro dogovorila o vseh podrobnostih sodelovanja. Tako hitro se gotovo ni nihče. In tako se je vmes zgodila verižna reakcija. Ko se je dogovoril en igralec, mu je sledil drugi, temu tretji, hkrati so prihajali pozitivni znaki iz klubskih pisarn. Na začetku resda ni kazalo najbolje, nismo pričakovali takšnih dosežkov, toda zato je zdaj zadovoljstvo še toliko večje."

burgic NIK_0789
Nikola Miljković

ODKRITOST JE BILA ZELO POMEMBNA
Pomemben vpliv pri sestavi zasedbe in vračanju nekaterih "izgubljenih sinov" je gotovo imel tudi Miran Srebrnič, ki odlično pozna vse igralce, temu primerno je medsebojno zaupanje. Beseda nekaj velja.

"Ljudje očitno prepoznajo pozitivno zgodbo, pošteno delo in trud, ki si ga pripravljen vložiti v to, da bi bil uspešen. In to znajo nagraditi. Ne glede na rezultat. Čeprav smo denimo proti Mariboru in Olimpiji na domačem igrišču visoko izgubili, so nas navijači z igrišča pospremili z aplavzom. Saj veste, kako kritične znajo biti goriške tribune. Če nam je uspelo, da smo tudi po porazu prisilili navijače, da nam ploskajo, je to vsekakor velik dosežek."


"Vsekakor in prav odkritost je bila po mojem mnenju najpomembnejša. Ni bilo fig v žepu. Sedli smo za isto mizo in se pogovorili. Brez sprenevedanj. Klub je predstavil svoje videnje, igralci smo razkrili vsak svoje stališče. Seveda smo vedeli in se zelo dobro zavedali, kaj se je dogajalo v pretekli sezoni, da ni bilo denarja in da je bilo vse skupaj na robu prepada, toda z iskrenimi pogovori smo spoznali odkrite namene novega vodstva. In ko je tako, si pripravljen tudi kaj 'požreti' ter se spustiti v večje tveganje, kot bi se sicer," je pojasnil Miran Burgič.

ENO JE SLEDILO DRUGEMU
Z odličnimi rezultati se je prav tako prebudilo mesto, pozitivno energijo je bilo zaznati tudi okrog kluba. Mesto je znova zaživelo skupaj s svojimi modro-belimi. "Vnovič bom omenil verižno reakcijo. Eno je sledilo drugemu. Novo vodstvo kluba je v pisarnah najprej sestavilo pravo ekipo, ki je vedela, kako se lotiti vsega skupaj, nadaljevalo se je z nami na igrišču in dobrimi rezultati, kar je pritegnilo zanimanje gledalcev. Na stadion so začeli prihajati v vse večjem številu. Na naše veliko navdušenje so se vrnili časi, ko smo bili prvaki. Vse od takrat jih na tribunah ni bilo toliko. Ljudje očitno prepoznajo pozitivno zgodbo, pošteno delo in trud, ki si ga pripravljen vložiti v to, da bi bil uspešen. In to znajo nagraditi. Ne glede na rezultat. Čeprav smo denimo proti Mariboru in Olimpiji na domačem igrišču visoko izgubili, so nas navijači z igrišča pospremili z aplavzom. Saj veste, kako kritične znajo biti goriške tribune. Če nam je uspelo, da smo tudi po porazu prisilili navijače, da so nam zaploskali, je to vsekakor velik dosežek," se je nasmejal izkušeni napadalec.

Navijače in še koga kakopak zanima, kakšna bo goriška podoba v nadaljevanju prvenstva. Kaj lahko od Mirana Srebrniča in njegovih varovancev pričakujemo spomladi? "To je v prvi vrsti odvisno od tega, s kakšno zasedbo bomo krenili v drugi del sezone. Brez sprememb gotovo ne bo šlo, toda dokazali smo, da imamo dobro ekipo in da rezultati, ki smo jih dosegali, niso bili naključni. Osnovni cilj pred sezono je bil obstanek, zdaj smo na četrtem mestu in nedvomno si bomo prizadevali, da bi bili uspešni tudi v prihodnje," je odvrnil Miran Burgič.

Miran Burgič
Arsen Perić

NE BOJIM SE, NI ME STRAH
Popolnoma jasno je, da v mestu vrtnic ne bo več stanoval Blessing Eleke, s prodajo odličnega Nigerijca si bodo Goričani zagotovili prepotrebna finančna sredstva, v zasedbi prav tako ne bo Amela Džuzdanovića, ki ga zaradi poškodbe kolena in operacije čaka dolgo okrevanje. "O tem, kako pomembna člena sta, ni treba posebej razpredati, ampak poleti je kazalo še precej slabše, pa se nam je izšlo. Ne bojim se, ni me strah, ker vem, da imamo v kadru nekaj mladih in obetavnih fantov, ki so lačni dokazovanja."

"Seveda smo vedeli in se zelo dobro zavedali, kaj se je dogajalo v pretekli sezoni, da ni bilo denarja in da je bilo vse skupaj na robu prepada, toda z iskrenimi pogovori smo spoznali odkrite namene novega vodstva. In ko je tako, si pripravljen tudi kaj 'požreti' ter se spustiti v večje tveganje, kot bi se sicer."

Ob prihodu je precej igralcev z vodilnimi možmi kluba sklenilo dogovor, da lahko v primeru ugodne ponudbe januarja zamenjajo klubske barve. "Da, to drži, jaz nisem med njimi. Kot sem že povedal, sem se vrnil, ker z Majo pričakujeva otroka. Okrog novega leta se bo rodila deklica in zdaj seveda ne bom menjal okolja. Ne grem nikamor, do konca sezone bom zanesljivo ostal v Gorici," je pojasnil Miran Burgič.

MARIBOR JE RESNEJŠI OD OLIMPIJE
V nadaljevanju sezone se obeta tudi nadvse zanimiv boj za naslov prvaka. Se obeta dvoboj med Olimpijo in Mariborom ali bi lahko štrene mešali tudi Domžalčani, morda celo Goričani?

"Če pogledamo realno, lahko pričakujemo obračun med Olimpijo in Mariborom. Domžale imajo sicer zelo dobro ekipo in so blizu vrha, mogoče bodo ovrgle mojo napoved, še najbolj bi bil vesel, če bi to uspelo nam. Kateri izmed večnih rivalov je v prednosti? Ljubljančani so bili na zelo dobri poti, toda zadnja poteza z zamenjavo trenerja se mi zdi malce nelogična. In ravno ob tovrstnih zadevah, pri dogajanjih ob igrišču, Maribor dokazuje, da je bolj resen in urejen klub, zato mu pripisujem vlogo manjšega favorita. Ampak ne zaradi kakovosti igralske zasedbe, temveč zaradi vsega, kar se dogaja v klubu, okrog njega in v zakulisju," pravi Miran Burgič.

Članki iz rubrike