Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.10.2015 22:59:38
Deli članek:

Katastrofa Arsenala, izgubil tudi Chelsea (video)

Reauters

Nocoj so bile v Angliji odigrane štiri tekme četrtega kroga ligaškega pokala. Arsenal je gostoval pri drugoligašu Sheffield Wednesdayju in izgubil s 3:0. Iz tekmovanja je izpadel tudi Chelsea.

Vendar pa poraz in izpad iz tekmovanja nista edini težavi topničarjev.

Že v peti minuti srečanja se je namreč poškodoval Alex Oxlade-Chamberlain. Trener Arsene Wenger je namesto njega na igrišče poslal Thea Walcotta. Samo trinajst minut pozneje pa je ostal še brez njega, saj je moral tudi Walcott zelenico stadiona Hillsborough zapustiti zaradi poškodbe.

Razlog za Walcotovo poškodbo naj bi tičal v tem, da je v igro vstopil premalo ogret, saj za to ni bilo časa. Namesto angleškega reprezentanta je priložnost za igro tako dobil 17-letni Ismael Bennacer. Sheffield Wednesday pa je na koncu z rezultatom 3:0 ponižal trenutno drugouvrščeno ekipo premier lige. Za sove so zadeli Wallace in Joao v prvem, ter Hutchinson na začetku drugega polčasa.

Od tekmovanja se je poslovil tudi Chelsea, ki je po enajstmetrovkah izgubil na gostovanju pri Stoku. Po 120 minutah se je srečanje knčalo z rezultatom 1:1, za domače je v 52. minuti zadel Walters, za modre je v sodniškem podaljšku izenačil Remy.

Pri enajstmetrovkah pa je bil v peti seriji edini nenatančen Eden Hazard, čigar strel je vratar Jack Butland spektakularno ubranil.