Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
27.10.2015 20:52:42
Deli članek:

Francoski premier ima rešitev za Barcelono

Reuters
Manuel Valls

Francoski premier Manuel Valls obožuje nogomet, klub, za katerega goreče stiska pesti, pa je Barcelona. Omenjeni politik je ponudil rešitev, če se Katalonija odcepi od Španije, kar pomeni, da Barca ne bi smela tekmovati v la ligi.

Katalonske težnje po odcepitvi od Španije so velike in zelo žive, saj si Katalonci že več stoletij prizadevajo, da bi živeli v svoji državi. Do tega za zdaj še ni prišlo, vendar se glede na glasove na septembrskih regionalnih volitvah lahko to v bližnji prihodnosti tudi uresniči.

Če do tega pride, nogometaši Barcelone ne bodo smeli več igrati v španskem prvenstvu. O tem je že govoril direktor lige Javier Tebas in dodal, da tako veleva zakon.

Zdaj pa se je oglasil francoski premier Manuel Valls, ki je ponudil podporo Kataloncem pri osamosvojitvi, kot velik navijač Barcelone pa je dejal, da ji bo ponudil mesto v francoskem prvenstvu.

"Sem velik nogometni navdušenec in velik navijač Barcelone, to imam v krvi. V Franciji to vedo in me o teh stvareh sprašujejo kar na ulici," je povedal 53-letni Valls, ki je nekaj let živel v katalonski prestolnici, nato pa dodal, da v francoskem prvenstvu igra tudi Monaco, ki ima svoje domovanje v kneževini Monako.