Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
27.10.2015 21:02:48
Deli članek:

Hoffenheim bo vodil najmlajši trener v zgodovini bundeslige

achtzehn99.de

Nemškega prvoligaša Hoffenheim bo v naslednji sezoni vodil 28-letni Julian Nagelsmann, ki bo tako postal najmlajši trener v zgodovini bundeslige.

Potem, ko je Markus Gisdol po novem porazu (z 1:0 je bil boljši Hamburg) dobil odpoved, bo trenutno predzadnjo ekipo bundeslige - v desetih krogih ima samo eno zmago - do konca sezone vodil izkušeni Huub Stevens. Vendar je vodstvo kluba danes presenetilo z imenovanjem njegovega naslednika.

To bo Nagelsmann, ki trenutno vodi ekipo Hoffennheima do 19 let, nima pa še potrebne licence A za vodenje ekipe v najmočnejšem nemškem tekmovanju. Z njim je klub podpisal triletno pogodbo, moštvo pa bo prevzel julija naslednje leto. "Veselim se izziva, ki je pred mano. Prepričan sem, da bomo uspešni," je ob svojem imenovanju dejal Nagelsmann, ki bo na ta način prvič treniral člansko ekipo.

Vodstvo kluba je navdušil v lanski sezoni, ko je z mladim moštvom osvojil naslov državnega prvaka. Pred tem je bil trener ekipe do 16 let, pri 25 letih pa je bil mesec dni pomočnik takratnega stratega članskega moštva Franka Kramerja.

Nagelsmann, ki so ga nemški mediji že poimenovali "Baby Mourinho" je v času igralske kariere nosil dresa 1860 Münchna in Augsburga, leta 2008 si je poškodoval koleno in končal z aktivnim igranjem. Z 21 leti je začel trenersko kariero. "Leta niso pomembna, temveč znanje in avtoriteta. Igralci zelo hitro vedo, kdo je kakovostni strokovnjak in kdo prevarant," je še dejal Nagelsmann.

"Čeprav je njegovo imenovanje v Nemčiji naletelo na začudenje, vodstvo kluba meni, da gre za enega najbolj nadarjenih trenerjev v državi," je dejal športni direktor Hoffenheima Alexander Rosen.