Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pp
pp
22.10.2015 08:57:56
Deli članek:

Klopp: Z igralci ravnate kot s konji

Reuters

Nemški strokovnjak Jürgen Klopp še dobro ni začel svoje angleške avanture, pa že polni tamkajšnje medije. Tokrat se je spravil na Angleško nogometno zvezo (FA).

Nekdanji trener Borussie Dortmunda je prvič opozoril nase na novinarski konferenci, ko je dejal, če je Jose Mourinho ''The Special One'', potem je on ''The Normal One''. Kratko bivanje na otoku ga je pripeljalo do hitrega spoznanja, da pred paparaci ne bo imel miru, o njihovi službi je dejal, da gre za smešno službo, v kateri moraš čakati tri ure, da dobiš fotografijo. Zdaj pa se je spravil še na krovno nogometno organizacijo v Angliji (FA), za katero je dejal: ''Naši mladi igralci so naša prihodnost. Če jih bomo z njimi ravnali kot s konji, potem bomo dobili konje.''

Izjava se je nanašala na mladega igralca Jordana Rossiterja, ki ga Klopp vidi kot potencialnega kandidata za začetno enajsterico. Mladi, 19-letni, nogometaš se je namreč poškodoval na reprezentančni akciji v selekciji do 19 leta starosti, ko je v petih dneh odigral kar tri tekme in to ne glede na to, da se je Anglija že uvrstila na evropsko prvenstvo. ''To je preveč in ni v redu. Tri tekme v petih dneh. In ne pozabimo, nogometna tekma se igra 90 minut,'' je še dodal. Rossiter bo počival vsaj mesec dni, ob njem pa se je pred tednom dni huje poškodoval še član selekcije do 21 let Joe Gomez.