Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.10.2015 08:06:21
Deli članek:

Po mesecih takšnih in drugačnih namigovanj sage še kar ni konec

Profimedia

Mediji v Italiji trdijo, da bo Samir Handanović zdaj res kmalu podpisal novo pogodbo z Interjem.

Samir Handanović bo ostal pri Interju, odšel bo k Romi, podpisal bo za Manchester United, okrepil bo Valencio, preselil se bo k temu, k onemu, k tistemu. Sem in tja, malce tako, veliko naokrog in predvsem malo pravih informacij.

Vse to se je v zadnjih mesecih dogajalo z vratarjem Interja, ki ima s svojim klubom pogodbo podpisano le še do konca aktualne sezone. To pomeni, da bo imel že januarja proste roke za pogovore z drugimi klubi, če seveda ne bo prej podpisal pogodbe. Ampak tukaj se začne saga, ki se vleče kot najbolj deževen ponedeljek in je še kar ni konec. Že več mesecev naj bi bili obe strani več ali manj dogovorjeni, toda do uradnega podpisa pogodbe nikakor ne pride. Najprej je bilo rečeno, da se bo to zgodilo po koncu poletnega prestopnega roka, nato je bilo podaljšanje odloženo na konec septembra, zatem na oktober in tako dalje in tako naprej. Ampak kar edino drži kot pribito, je dejstvo, da Sarma nove pogodbe še ni podpisal. 


Zakaj je bilo temu tako? V prvi vrsti, ker so bila pogajanja zahtevna, kot le redko katera. Menda je bilo v igri toliko takšnih in drugačnih malenkosti, da so predstavniki obeh strani sestankovali skorajda v nedogled. Ampak zdaj naj bi bilo pa res vse dogovorjeno, zdaj naj bila saga res pri koncu. Nogometašev agent Federico Pastorello je menda po dolgih pogajanjih le našel skupni jezik z vodstvom nerazzurrov. Na koncu naj bi se zatikalo zaradi dveh stvari: ker je menda Pastorello Handanovićevo podaljšanje pogojeval z novo pogodbo za še enega svojega varovanca Juta Nagatoma, prav tako je menda Sarma zahteval odkupno klavzulo v višini 10 milijonov evrov.

Čeprav menda Milančani niso pristali ne na eno ne na drugo, naj bi Handanovića vseeno prepričali. In sicer z letno plačo v višini 2,5 milijona evrov, ob tem pa bo 31-letnik zdaj bojda res v kratkem podpisal pogodbo do leta 2019. No, ampak dokler se to ne bo zgodilo, bomo kakopak ostali previdni. Izkušnje iz zadnjih mesecev so nas pač naučile, da je tako še najbolje.