Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.10.2015 22:31:42
Deli članek:

Če derbi bo, Fink ne bo edini, ki ga bo Olimpija pogrešala

alesfevzer.com

Sredina pokalna tekma s Celjem je pri ljubljanski Olimpiji terjala davek.

Nogometaši Olimpije so se danes v četrtfinalu slovenskega pokala pomerili s Celjem in se s Štajerci razšli z 2:2. Zmaji imajo kljub temu še vse možnosti za preboj v polfinale, kluba bosta naslednji teden odigrala še povratno tekmo. Morda bo to tudi naslednja tekma za Olimpijo, slednji namreč grozi, da bo v soboto ostala brez nastopa na večnem derbiju. O tem, da grozi odpoved obračuna med Ljubljančani in Mariborčani, smo že pisali, končna odločitev bo padla v četrtek okoli poldneva.

Če bo za varnost kljub drugačnim napovedim poskrbljeno in bo tekma odigrana v skladu z urnikom, se bodo zmaji v derbi s starim rivalom podali oslabljeni. Matic Fink, ki ni igral že proti Celju, bo manjkal tudi proti Mariboru, in sicer zaradi izključitve na tekmi s Koprom na Bonifiki.

A ne bo edini, pokalni obračun je bil namreč "usoden" za Ricarda Alvesa, ki je nekaj minut pred koncem začutil močne bolečine v mišici. Te so bile tako hude, da so ga morali celo odpeljati z igrišča. In čeprav v tem trenutku kakopak še ni znano, za kakšno poškodbo gre, pa je večni derbi vendarle tik pred zdajci in se zdi težko verjetno, da bo nekdanji nogometaš Rapida iz Bukarešte lahko zaigral v soboto, ko se bo derbi (če se bo) začel ob 20. uri.