pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Prepričan, da je kopija očeta Odkrito.si

Trdi, da je nezakonski sin Kralja Karla III. in ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
0 05.11.2014 21:13:26

Med najvplivnejšimi ljudmi na svetu tudi Blatter

Reuters
Revija Forbes je danes objavila lestvico dvainsedemdesetih najbolj vplivnih ljudi na svetu.

Kriterijev za uvrstitev na lestvico je več, nanjo tako vplivajo denarna sredstva, moč, ki jo posameznik poseduje, in število ljudi, na katere ima vpliv. Glede na dogajanje v svetu, je vrstni red na vrhu povsem razumljiv. Najvplivnejši mož na zemeljski obli je predsednik Rusije Vladimir Putin, sledita mu ameriški kolega Barack Obama in kitajski voditelj Xi Jinping.

Na lestvici pa najdemo samo enega človeka iz športnega sveta. To je 78-letni predsednik svetovne nogometne zveze Sepp Blatter. Švicar se je krovni nogometni organizaciji pridružil daljnega leta 1975, pred šestnajstimi leti je postal njen predsednik. Prihodnje leto pa bo kandidiral za svoj peti mandat.



Seveda je med najvplivnejšimi ljudmi veliko poslovnežev, ki imajo svoje delnice v različnih nogometnih klubih in tekmovanjih. Predsednik mehiškega telekoma Carlos Slim Helu (med letoma 2010 in 2013 je bil označen kot najbogatejši človek na svetu) je 14. Njegovo podjetje ima svoje delnice v mehiškem nogometnem prvenstvu.

Na 37. mestu je Khalifa bin Zayed al-Nahyan, ki je povezan z lastnikom Manchester Cityja šejkom Mansourjem. Predsednika Volkswagna (lastnika nemškega bundesligaša Wolfsburga) in člana nadzornega odbora Bayerna Martina Winterkorna najdemo na 58. mestu. Večinski lastnik Arsenala Ališer Usmanov pa je uvrščen tri mesta za njim.

Članki iz rubrike