pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

gaja matej 1 Njena.si

Skrito v raju: To je najljubši prizor Mateja ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

dm
dm
0 05.11.2014 16:43:12

Katastrofa vijoličastih mladincev v Lendavi

Drago Wernig - TAKA
Mladinska zasedba Chelseaja spada med najboljše na svetu – nekateri jih uvrščajo celo na sam vrh favoritov za osvojitev mladinske lige prvakov – in v Lendavi so dokazali zakaj.

Sleherni gledalec – in teh je bilo zares veliko –, ki si je včerajšnje zgodnje popoldne rezerviral za ogled obračuna med vijoličastimi in modrimi upi, je po vsej verjetnosti vedel, kaj je prišel gledati. Tudi tistim, ki ne spremljajo podrobno mladinske lige prvakov, je bilo verjetno jasno, da se v Lendavi obeta dvoboj Davida in Goljata, mačke z mišjo. In v Športnem parku smo bili lahko zares priča pravemu obračunu med velikanom in palčkom, pri čemer ni potrebno posebno poudarjati, kdo je zavzel katero vlogo.

Pred dobrima dvema tednoma sta se mladinski ekipi Maribora in Chelseaja pomerili v trening centru Londončanov, in takrat so domači slavili z 2:0. Vijoličasti mladeniči so doživeli poraz, a razočarani niso bili. Samo dva prejeta zadetka v njihovi mreži in v nekaterih trenutkih celo popolnoma enakovredna igra z nasprotnikom, je bilo dovolj, da so poraz slavili skorajda kot zmago. Zakaj, je jasno. Chelsea ima v tem trenutku zares fantastično mladinsko zasedbo, svoje nasprotnike melje kot za šalo, v ligi prvakov so na prvih treh tekmah zmagali trikrat, ob tem so zabili 11 zadetkov in dobili samo enega, v angleškem prvenstvu pa so med drugim vrstnike iz birminghamske Aston Ville ugnali s kar 12:2. Včeraj so nekaj podobnega – resda v malce blažji obliki – kot Birminghamčani doživeli tudi Mariborčani. V prvi postavi Chelseaja se je tokrat znašel tudi njihov najnevarnejši nogometaš, Dominic Solanke, ki je na Stamford Bridgeu debitiral že v članski ligi prvakov, ko je v 73. minuti zamenjal Oscarja. Sedemnajstletnik je v Lendavi v prvem polčasu pokazal ves svoj razkošni talent in dokazal, da ga je priznani The Guardian upravičeno označil za enega izmed štiridesetih največjih talentov na svetu. Zabil je dva zadetka in ob odmoru zasluženo ostal v slačilnici. Svoje je opravil, njegova ekipa je vodila že s 5:0 in ni bilo potrebe, da bi odigral tudi drugi polčas. V nadaljevanju so njegovi soigralci zabili še dva zadetka in tako vijoličastim zadali zares bolečo zaušnico. Varovanci Damjana Gajserja so bili tokrat povsem neprepoznavni, bledi v napadu, še slabši pa v obrambi, kjer so si privoščili nekatere zares katastrofalne napake – prednjačila sta predvsem vratar Prineg in branilec Uskoković –, tako da drugega, kot visokega poraza niso mogli niti pričakovati. Še več, imeli so celo srečo, da so se Chelseajevi mladeniči v drugem polčasu zaustavili in so poskušali z nekaterimi eksibicijami, drugače bi bil lahko rezultat še višji, veliko višji.

MARIBOR - CHELSEA 0:7 (0:5)

Lendava – Športni park. 2000 gledalcev. Glavni sodnik: Nikolai Yordanov (Bolgarija 

Strelci: 0:1 Solanke (6), 0:2 Colkett (11, enajstmetrovka), 0:3 Musonda (25), 0:4 Colkett (36), 0:5 Solanke (41), 0:6 Kiwomya (82), 0:7 Abraham (93) 
MARIBOR: Prineg, Štraus (od 72. Polanc), Flis, Uskoković, Marjanović, Rober, Grmek, Lorbek, Volmajer (od 59. Florjanc), Kramarić (od 86. Taneski), Hajrić. Trener: Damjan Gajser. 
CHELSEA: Thompson, Tomori (od 67. Scott), Christensen, Clarke-Salter, Aina, Loftus-Cheek, Colkett, Musonda, Brown (od 46. Abraham), Solanke (od 46. Kiwomya). Trener: Adi Viveash. 
Rumeni kartoni: Uskoković (10), Florjanc (79), Marjanović (92) 
Rdeči karton: Uskoković (70) 

Članki iz rubrike