20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

gaja matej 1 Njena.si

Skrito v raju: To je najljubši prizor Mateja ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

jb
jb
0 05.11.2014 16:32:36

Slovenci navdušujejo v Celovcu

skaustriaklagenfurt.at
Celovška Austria leti na krilih slovenskih nogometašev.

Medtem ko se SAK, klub slovenskih zamejcev, nahaja na predzadnjem mestu tretje avstrijske lige, gre njegovemu mestnemu tekmecu Austrii precej boljše od nog. Vijoličasti so po štirinajstih odigranih tekmah prepričljivo na prvem mestu, klub iz Celovca ima pred najhitrejšim zasledovalcem sedem točk prednosti. Velike zasluge za prepričljive nastope imajo tudi nogometaši iz Slovenije, ki vse bolj navdušujejo celovško nogometno publiko.

Primorec Patrik Eler, ki v Sloveniji nikdar ni igral za 1. SNL, je na trinajstih tekmah zabil kar enajst golov in je drugi strelec lige. Rajko Rep, nekdanji veliki up štajerskega nogometa, blesti tako s podajami kot tudi goli, doslej je osemkrat meril v polno in je tretji strelec lige. Dva gola manj je zabil otrok Maribora Armend Sprečo, ki je bil izbran za igralca tekme ob zmagi Austrie nad Lafnitzom s 3:1 v preteklem krogu. Za Austrio sicer igra tudi Vedran Vinko, svoj čas član Nafte in francoskega Metza, ki pa je za zdaj le pri dveh zadetkih.

IMENUJEJO GA ČLOVEK RAKETA


V zadnjem času se v Avstriji sicer govori predvsem o Elerju, glas o njegovih igrah odmeva tudi izven Celovca. Tudi zaradi tega, ker je bilo v preteklosti kar nekaj Slovencev, ki so z dobrimi igrami v nižjih ligah nase opozorili tudi prvoligaše. In nato tudi za slednje igrali dobro; recimo Milivoje Novaković in Tadej Trdina. "Patrik Eler je zagotovo najhitrejši nogometaš v tej ligi, hkrati pa tudi hladnokrven pred golom. Nobenega dvoma ni, da sem srečen, ker lahko računam tudi na takšnega igralca," nekdanjega nogometaša Adrie Miren in Renč hvali trener celovškega kluba Manfred Bender, ki je kot nogometaš tri leta igral celo za münchenski Bayern.

S svojimi igrami je zadovoljen tudi 24-letnik, ki je tako hiter, da so mu nadeli zanimiv vzdevek: človek raketa. "Ne smem se pritoževati. Moj cilj je sicer, da bi postal prvi strelec lige. Mislim, da mi v tej ekipi lahko uspe. Izjemno smo usklajeni v napadu, zaradi česar tudi prihajam do veliko priložnosti. Iz kroga v krog smo boljši," se smeji Elerju, ki je za Austrio igral že v pretekli sezoni, ko je na 24 tekmah zabil 13 golov. Sam pravi, da "le trinajst golov", in dodaja, da bi jih več, če ne bi imel težave s poškodbami.

Skratka, v Celovcu ritem narekujejo razigrani Slovenci, če bo tako še naprej, bo Austria, ki jo je še v sezoni 2013/14 vodil Jože Prelogar, precej lažje dosegla zastavljeni cilj: uvrstitev v drugo ligo.

Galerija

Članki iz rubrike