20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1689072487-dasgeghwff-24-1689072293032 Necenzurirano

Kaj bivši prvi mož Darsa pravi o sodelovanju z ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Tekmovalci Njena.si

Sprememba v programu in razočaranje za ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

liz
liz
0 05.11.2014 19:06:26

Platini podpira zimsko različico SP

Reuters
Že nekaj časa je mogoče poslušati veliko polemik o tem, kdaj naj bi se igralo svetovno prvenstvo leta 2022, ki ga bo gostil Katar.

V navadi je, da se največja nogometna prireditev na svetu odvija junija in julija, vendar pa je takrat v tej bližnjevzhodni državi izjemno vroče. Zato bi bilo ogroženo tudi zdravje akterjev turnirja.

Nekatere najmočnejše lige na stari celini, med katerimi izstopajo angleška, nemška in španska, ob podpori največjih evropskih klubov želijo, da bi se prvenstvo prestavilo na maj, saj bi to prineslo najmanj težav pri prilagajanju urnika. Njihovo nasprotje predstavljajo tisti, ki zagovarjajo turnir v zimskem času.

Med te sodi tudi nekdanji vrhunski nogometaš in zdajšnji predsednik Uefe Michel Platini. Francoz pravi, da bi se zaradi svetovnega prvenstva polfinale in finale lige prvakov brez težav prestavila na junij. Prav tako pa meni, da bodo klubi sprejeli vsako odločitev, ne glede na to, kakšna bo.


"Prvenstvo se ne bo igralo aprila, maja ali junija. Igralo se bo pozimi. Saj ne igrajo klubi, igrajo nogometaši, maja pa je to nemogoče, ker je tam 40 °C," je dejal Platini, ki tako kot Fifa meni, da bi se mundial moral prestaviti na november in december - ena od možnih različic sta januar in februar.

Nogometni veljaki so se v ponedeljek zbrali v Zürichu, kjer so iskali rešitev za nastalo težavo. Še enkrat se nameravajo sestati čez tri mesece, svoja dognanja pa bodo marca prihodnje leto predstavili izvršnemu odboru Fife.

Predsednik svetovne nogometne organizacije Sepp Blatter je že zagotovil, da termin svetovnega prvenstva ne bo sovpadal z olimpijskimi igrami, kar najbrž pomeni, da januar in februar odpadeta.

Kakršnakoli že bo odločitev nogometnih veljakov, prav gotovo ne bo všeč vsem. Jasno pa je, da bodo morali vsi vpleteni sprejeti določene kompromise. Eni bodo to naredili lažje, spet drugi bodo glasno negodovali. A tako je pri vsaki stvari.

Članki iz rubrike