pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

liz
liz
0 05.11.2014 16:23:16

Navijači Galatasaraya metali bakle v ljudi (video)

Reuters
Nogometaši Borussie so v četrtem krogu lige prvakov sinoči na svojem igrišču s 4:1 premagali Galatasaray.

S tem so prišli do četrte zmage v skupini D, nov komplet točk pa jim je tudi že prinesel vozovnico za osmino finala. Vendar pa sinoči v Dortmundu vendarle ni bilo vse tako lepo. Za to so 'poskrbeli' tisti najbolj vročekrvni navijači turškega podprvaka. Ti so namreč na igrišče in celo v domače gledalce metali bakle in dimne bombe. Zaradi tega Galatasarayu in posameznikom iz navijaških vrst grozi kazen Uefe.

Vse skupaj se je začelo že pred tekmo, ko se je približno osemsto gostujočih navijačev iz mestnega središča odpravilo proti stadionu. Na tem pohodu so prižigali različna pirotehnična sredstva in metali dimne bombe. "Ko se je tekma začela, so nadaljevali s prižiganjem pirotehnike. Nekaj storilcev smo takoj identificirali in jih tudi aretirali," je povedal šef dortmundske policije Edzard Freyhoff. Med incidenti sta bila poškodovana dva policista.

gala re
Reuters

Zaradi dogajanja, ki vsekakor ne sodi na športna prizorišča, je bilo srečanje dvakrat prekinjeno. Med prekinitvijo so celo sami nogometaši Galatasarayja odšli do svojih navijačev in jih prosili naj se umirijo. Policisti so po dvoboju na stadionu pregledali približno 700 navijačev. Pri tem so jih fotografirali in vzeli njihove osebne podatke, kar jim bo pomagalo pri identificiranju storilcev kaznivih dejanj.

gala1 re
Reuters

"Rekel sem jim, če bodo nadaljevali s svojim početjem, bo sodnik prekinil tekmo," je po tekmi povedal 31-letni vezist Galatasaraya in turški reprezentant Hamit Altintop, ki je rojen v Nemčiji.

Pestro je bilo sicer že na prvem medsebojnem dvoboju teh ekip pred dvema tednoma v Istanbulu, kjer so domači navijači napadli nemške.

Članki iz rubrike