Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.10.2014 17:58:11
Deli članek:

Navijači Hajduka s stoli nad Keka

hajduk.hr

Hrvaška prvoligaša sta odigrala že 135. jadranski derbi, "slovenska" Rijeka se iz gostovanja pri Hajduku domov vrača z osvojeno točko, tekmo pa so zaznamovali navijaški izgredi.

Hajduk tokrat svojega velikega tekmeca zaradi vzdrževalnih del na Poljudu ni gostil na svojem kultnem stadionu, temveč na stadionu Hrvatskih vitezova v Dugopolju. Vroči derbi se je končal z delitvijo točk, izid je bil 1:1, bolj kot rezultat in igra obeh moštev, pa je bilo v ospredju divjanje Hajdukovih navijačev, Torcide. 

Vročekrvni navijači "bilih" so že takoj na začetku tekme poskrbeli za incident, ko so začeli trgati stole in jih metati v smeri proti nogometašu Rijeke Jajalu, ki je želel izvesti kot. Tekma je bila zaradi tega za pet minut prekinjena. Ko so se navijači Hajduka končno umirili, se je obračun lahko nadaljeval in v 21. minuti so domačini prišli do vodstva. V kazenskem prostoru Rijeke je z roko igral obrambni nogometaš Marko Lešković in sodnik je pokazal na enajstmetrovko. Zanesljivi izvajalec najstrožje kazni je bil Mijo Caktaš, ki je s "panenko" premagal Vargića

Tudi po vodstvu njihovih ljubljencev se Torcida ni pomirila, znova so začeli z metanjem stolov, tokrat je bil njihova tarča trener Rijeke in nekdanji selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek. Na srečo noben ni zadel slovenskega strokovnjaka. Vroče pa ni bilo samo na tribunah, ampak tudi na igrišču. Nogometaši so si kar nekajkrat skočili v lase, videli smo kar nekaj zelo grobih prekrškov, v prvem polčasu pa je skorajda prišlo tudi do pretepa. Epilog: izključitev Jurice Vučka, pomočnika Hajdukovega trenerja Igorja Tudorja

V drugem polčasu večjih izgredov ni bilo, so pa lahko gledalci videli en zadetek. Zabili so ga Rečani, v 64. minuti je v polno meril Zoran Kvržić, ki je bil strelec že med tednom proti Sevilli. Kvržićev zadetek je bil tudi zadnji na tekmi, tako da sta se nasprotnika razšla z delitvijo plena. Povejmo še, da tudi tokrat v moštvu Rijeke zaradi poškodbe ni bilo Mirala Samardžića, Goran Cvijanović pa je prišel v igro v 82. minuti. Pri Hajduku je vseh 90 minut odigral nekdanji vezist Maribora Dejan Mezga.