Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Pocak
Tamara Pocak
11.08.2014 16:31:40
Deli članek:

Mama, prihajam domov

Reuters

Stadion Cardiff City bo jutri ob 20.45 prizorišče evropskega superpokala, v katerem se bosta pomerila zmagovalec lige prvakov Real Madrid in Sevilla, ki je bila najboljša v ligi Europa.

Neuspeh španske reprezentance oziroma lahko bi mu rekli kar prava mala katastrofa je prišel le mesec dni po tistem, ko so si španski klubi pokorili Evropo. Ne le, da smo dobili dva zmagovalca najmočnejših prvenstev stare celine, ki prihajata s Pirenejskega polotoka, še več, kar trije finalisti so bili španski. In v tem duhu je obarvan tudi letošnji superpokal, nekakšen uvod v novo vznemirljivo in seveda nogometno obarvano evropsko jesen, katere del bo tudi Maribor.

NEVERJETNA PREOBRAZBA

Čeprav osvojitev te lovorike še zdaleč nima takšne veljave kot tisti, ki sta ju ekipi osvojili maja, pa so tovrstne tekme vedno magnet za nogometne navdušence. Še posebej, če bosta na igrišču stala nogometaša kot sta Cristiano Ronaldo in Gareth Bale. Predvsem slednji je te dni deležen prav posebne pozornosti. Iz dveh razlogov. Prvi je njegova neverjetna preobrazba. Medtem ko se je veliko njegovih klubskih soigralcev dokazovalo na svetovnem prvenstvu v Braziliji, se je sam tiho pripravljal na novo sezono in pridobil kar nekaj mišične mase. Če ga primerjamo s suhljatim mladeničem, ki se je začel dokazovati pri Southamptonu, potem je razlika še očitnejša. Drugi razlog pa je seveda dejstvo, da bo superpokal odigran na njemu še kako znanem in domačem stadionu. Na tistem, na katerem nosi na plečih usodo celotne domovine. Stadion Cardiff Cityja je domovanje Valižanske izbrane vrste, kjer je Bale seveda prvi zvezdnik. »Pred letom in pol sem izvedel, da bo finale superpokala odigran v Cardiffu in že takrat sem si želel, da bi bil del tega spektakla. Po tem, ko sem prestopil k Realu se mi je želja tudi uresničila. Vsi moji prijatelji in celotna družina bodo prisotni,« je z obilico pozitivnega vznemirjenja pred tekmo govoril Gareth Bale. Ta se lahko pohvali, da ima levji delež pri zmagi Reala nad Atleticom, saj je bil v podaljšku on tisti, ki je prvi načel mrežo Thibauta Courtoisa, kar je vodilo k popolnemu, že desetemu zmagoslavju belega baleta.

DVOJEC SE PREDSTAVI

Carlo Ancelotti bo prvič v sezoni lahko računal na vse svoje najboljše može, na čelu s Cristianom Ronaldom in tudi novopečenim zvezdnikom Jamesom Rodriguezom, ki je v špansko prestolnico prestopil iz Monaca. Ancelotti naj bi tekmo začel z dvema debitantoma, poleg mladega Kolumbijca bo na uradni tekmi dres galaktikov prvič oblekel tudi Toni Kroos, ki bo zaigral namesto kaznovanega Xabija Alonsa (ta je v polfinalu lige prvakov prejel rdeč karton). Oba omenjena igralca v pripravljalnem obdobju nista odigrala niti minute, nekaj več, natančneje 16, jih ima Ronaldo, ki bo jutri še posebej motiviran. To je namreč edina lovorika, ki je še ni osvojil. Sedel je na tribuni, ko je njegov nekdanji klub Manchester United v Monaku izgubil z Monacom. Real je nedvomno velik favorit te tekme, tudi zaradi dejstva, ker je Sevilla ostala brez prvega zvezdnika Ivana Rakitića.

Zmagovalci lige Europa so na prve težave naleteli še preden so se odpravili na pot. Njihov let je bil načrtovan ob deseti uri, malo pred vzletom pa so ugotovili, da ima letalo nekaj tehničnih težav. Tako je celotna ekipa morala čakati več kot dve uri preden so se lahko končno odpravili na pot. »Ni nas strah Reala, dokazati želimo, da lahko tudi letos vladamo v Evropi,« je odločen direktor kluba Jose Castro, ki se v tem trenutku ukvarja predvsem z vprašanjem morebitnega odhoda Carlosa Bacce v vrste Atletica.

Reuters

EVROPSKI SUPERPOKAL

Real Madrid – Sevilla (jutri ob 20.45 - Cardiff, Wales)


Glavni sodnik:
Mark Clattenburg (Anglija)

Verjetni postavi 

REAL MADRID:
Casillas, Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao, Kroos, Modrić, Bale, James, Ronaldo, Benzema.

SEVILLA:
Beto, Coke, Pareja, Fazio, Alberto Moreno, Krychowiak, Carrico, Reyes, Aspas, Vitolo, Bacca.