Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.08.2014 16:58:44
Deli članek:

Celtic: Legia nas je razočarala

vszi

Predstavniki varšavske Legie so včeraj 'povabilii Celtic, da bi odigrali še eno srečanje, na kar so se zdaj odzvali tudi Škoti.

Res je, da so Škoti to storili na pobudo poljskega prvaka, toda Poljaki so bržkone pričakovali povsem drugačen odgovor. "Legia nas je razočarala. Ta zadeva je v celoti v rokah Uefe, posledično se bomo do nadaljnjega vzdržali kakršnihkoli komentarjev," so bili redkobesedni pri Celticu.

Poljaki so dvoboj 3. kroga kvalifikacij za ligo prvakov dobili s skupnim izidom 6:1, a zaradi štiriminutnega igranja igralca, ki ni imel pravice nastopa, povratno srečanje za zeleno mizo izgubili s 3:0 in posledično izpadli iz tekmovanja. "Beseda razočaranje nikakor ne ponazori naših občutkov. Gre bolj za popolno razočaranje in jezo. Na dveh tekmah smo pokazali, da smo boljši nasprotnik, zato se nam zdi neverjetno, da nas je tipkarska napaka stala napredovanja," je dejal lastnik Legie Dariusz Mioduski. "Priznamo našo napako, s tem se moramo spopasti, ampak še vedno smo mnenja, da je bila kazen povsem nesorazmerna z napako. Še več, ta kazen je popolno nasprotje tistemu, kar naj bi šport predstavljal."

Mioduski je povedal, da še čakajo na obrazložitev odločitve Uefine komisije in da se bodo borili do konca. "Še vedno upamo, da bo prišlo do spremembe odločitve. Mislim, da Uefa ne bo dovolila takšne krivice." Nato pa se je dotaknil kolegov pri Celticu. "Skušamo stopiti v stik z našimi prijatelji pri Celticu, ampak ne vem, ali jih sploh še lahko tako imenujem. Uprava kluba deluje v nasprotju z vrednotami, za katere sem mislil, da jih ima. Kaj želimo? V pravilih piše, da če kluba dosežeta medsebojni dogovor, potem bo Uefa to sprejela. Šli bomo na arbitražno sodišče, da bi bili deležni pravične sodbe. Ampak če bomo izgubili, bomo sprejeli igranje v kvalifikacijah za ligo Europa in na igrišču dali vse od sebe. Za minimalno napako bomo plačali izjemno visoko ceno in tudi na to smo pripravljeni. Vendar v tem primeru ne gre le za nas, gre za vrednote v športu." Lastnik Legie je razočaran tudi nad ljudmi, ki predstavljajo evropske klube pri Uefi, saj se po njegovem mnenju sploh ne ukvarjajo s to zadevo. "Zdaj ne gre samo za denar. Gre za vse tisto, kar nogomet predstavlja, za sanje navadnih smrtnikov in njihovo prepričanje, kaj šport sploh je."

Za konec je Mioduski poslal še sporočilo Celticu. "Bodite možje, stopite z nami v stik, da se dogovorimo kot bi se možje morali dogovoriti."