Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
11.08.2014 13:47:03
Deli članek:

Klose je pomahal v slovo

Reuters

Mesec dni po velikem slavju nemške izbrane vrste na svetovnem prvenstvu in novem rekordu doseženih zadetkov se Miroslav Klose poslavlja od reprezentančnega dresa.

Po uspehu, ki ga je dosegla nemška reprezentanca dosegla na sveotvnem prvenstvu, je bilo to tudi pričakovano. Ker se največji vedno poslavljajo na vrhu. In to je Klose tudi bil. 

REKORDER ZA ZGODOVINO
"Z naslovom svetovnih prvakov v Braziliji so se zame uresničile otroške sanje. Zelo sem ponosen in presrečen, da sem bil tega izjemnega uspeha nemškega nogometa. V reprezentančnem dresu sem preživel veliko lepih in nepozabnih trenutkov. V zadnjih nekaj tednih sem vse te trenutke še enkrat podoživljal in užival v njih. Ne bi mogel izbrati lepšega trenutka, da zaprem poglavje reprezentance," je v uradni izjavi povedal Klose, ki je v Braziliji dosegel dva zadetka, s katerima je s šestnajstimi goli prehitel Ronalda na lestvici najboljših strelcev v zgodovini SP. Hkrati pa je rekorder tudi po doseženih zadetkih v dresu nemške reprezentance, ob njegovem imenu stoji številka 71, tri manj jih ima legendarni Gerd Müller.


NI MOGEL SPREMENITI
Klose je bil del elfa kar trinajst let, pri šestintridesetih letih pa se je odločil, da da priložnost mlajšim soigralcem. "Ko sem se v preteklih tednih dobil z Mirom, mi je povedal, da je veliko razmišljal o tem in se pogovarjal z družino. Takoj sem začutil, kako se je odločil in da tega ne morem spremeniti. Vedno je držal besedo, tudi v Braziliji, ko je bil najbolje pripravljen," je z najlepšimi besedami o visokoraslem nogometašu Lazia, s katerim sta skupaj delala celo desetletje, govoril nemški selektor Joachim Löw.

V spodnjem posnetku si lahko ogledate posnetek vseh šestnajstih zadtekov na svetovnih prvenstvih.