Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
31.07.2014 14:17:08
Deli članek:

Nisem jih slišal, nisem se zavedal

Grega Wernig

Danes je zagotovo junak številka ena v Mariboru. Pravzaprav ima to oznako že od poznega včerajšnjega večera, ko je v zadnji sekundi zabil edini zadetek na tekmi proti Maccabiju in vijoličastim prinesel zmago z 1:0 ter lepo popotnico pred povratnim obračunom na Cipru.

Edini strelec na tekmi tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov med Mariborom in Maccabijem iz Tel Aviva, Damjan Bohar, je bil po tekmi razumljivo glavna tarča sedme sile. Ti so ga zasuli s vprašanji, na katera pa je dvaindvajsetletni Prekmurec z veseljem odgovarjal. 

"Sploh ne znam opisati, kakšni so bili občutki ob zadetku, po pravici povedano sploh ne vem. Ne slišiš sploh navijačev, si v neki ekstazi, ne zavedaš se sploh kaj se dogaja. Potem ko pa vidiš, da se vsi veselijo, da soigralci pritečejo k tebi, takrat se komaj zaveš, da si dosegel zadetek," je z nasmeškom na obrazu Bohar opisal svoje občutke ob zmagovitem zadetku tik pred koncem tekme in podal svoje mnenje o situaciji tik pred zadetkom, ko se je žoga po gneči in poskusu Tavaresa kotalila po črti, na koncu pa jo je, po mnenju sodnika še pravočasno, izbil Maccabijev branilec: "Kolikor sem videl, žoga ni s celotnim obsegom prešla čez črto, ampak to ni pomembno. Druga je zagotovo bila." 

ZA PUNCO, DRUŽINO, KLUB, NAVIJAČE
Kar nekaj vijoličastih nogometašev se je ob tej akciji ustavilo in začelo razburjati, da je zadetek, Bohar pa je ostal skoncentriran in le nekaj sekund kasneje zabil odločilni zadetek. "Videl sem, da se žoga ni odbila daleč, da je prišla do Derviševića. Pričakoval sem, da bo streljal proti vratom, ampak poslal je odličen predložek, ki je padel meni na glavo in izteklo se je odlično," je pojasnil nizkorasli, le 172 centimetrov visoki nogometaš, ki je priznal, da igra z glavo ni njegova vrlina: "To je verjetno šele moj drugi zadetek z glavo v karieri. Če sem moral zabiti z glavo, sem gol dočakal v najlepšem trenutku. Tik pred koncem tekme, za zmago, ki nam bo najlepša popotnica za naprej." 

Krilni napadalec je priznal, da je to eden najljubših golov v njegovi karieri. Komu ga je pa posvetil? "Morda je res doslej najljubši med vsemi. Toda ni pomembno, kdo je strelec. Le da je žoga šla v mrežo. Gol posvečam punci, moji družini, ki me vsi skupaj vedno podpirajo. Gol je za celotno ekipo, ki je garala vseh 90 minut. Za klub, za navijače. Podpora je neverjetna, klop diha z nami, strokovno vodstvo, vsi v klubu, navijači... Enotnost je opazna na vsakem koraku, čutimo podporo, ki nam veliko pomeni. Lepo je bilo videti to izjemno ozračje na stadionu in kombinacija vsega prinaša takšne rezultate." 

TO JE BIL ŠELE PRVI POLČAS
Bohar pa je še posebej pohvalil stratega vijoličastih, Anteja Šimundžo, ki je opravil odlično delo pri analiziranju nasprotnika: "Trener nas je opozoril, na kakšen način bodo igrali oni, povedal nam je praktično celoten potek tekme in tako je tudi bilo. Dobro smo se postavili na igrišču, oni si praktično niso ustvarili nekih resnih priložnosti, s katerimi bi lahko ogrozili naša vrata. Taktično smo stali zelo dobro na igrišču, celotna ekipa je garala in to nas je na koncu nagradilo tudi z zadetkom." 

Maribor na torkovo povratno tekmo, ki bo zaradi nemirnih razmer namesto v Tel Avivu odigrana na Cipru, v Larnaki, potuje z lepo prednostjo 1:0, toda vsi v mariborskem taboru opozarjajo, da naloga še zdaleč ni končana. "To je bil šele prvi polčas, na to tekmo je treba pozabiti, se dobro regenerirati in se osredotočiti na drugi polčas, ki bo na Cipru. Dali bomo vse od sebe in upamo, da bo dovolj," je razpredal Bohar, ki pravi, da je nepomembno, da bo povratni obračun odigran v Larnaki: "Za nas je enako, če so v gosteh polne ali prazne tribune, navajeni smo igrati tudi pred polnimi. Kar zadeva vročino, bo tako za nas kot za njih enako, tako da to ne bi smelo igrati velike vloge. Mi gremo že v nedeljo na Ciper, da se dobro pripravimo, privadimo na pogoje in verjamemo v uspeh."