Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
31.07.2014 11:53:02
Deli članek:

Že od januarja za Fiorentino

Drago Wernig - TAKA

Jan Mlakar bo oktobra praznoval 16. rojstni dan, januarja pa se nato dokončno preselil k italijanskemu prvoligašu Fiorentini.

Nekaj časa je že minilo, kar se je Jan Mlakar s Fiorentino dogovoril za prestop, toda kljub temu se za zdaj še vedno kali v Domžalah. A hkrati odšteva dneve, tedne in mesece do selitve v Firence. Čeprav se je namigovalo, da bi ga Italijani lahko še nekaj časa pustili na posodi pri njegovem matičnem klubu, se takšen scenarij namreč ne bo uresničil. Kot rečeno, Mlakarjeva selitev na Apeninski polotok je le še vprašanje časa, na stadionu Artemio Franchi ga pričakujejo že na začetku naslednjega leta.

"Jan bi že prej odšel v Fiorentino, ampak so bila ovira njegova leta. Oktobra, ko bo praznoval 16. rojstni dan, starostne prepreke ne bo več, nato bo januarja tudi povsem uradno postal novi član Fiorentine. S Firenčani se je dogovoril za triletno sodelovanje, podpisal bo profesionalno pogodbo," je razkril Amir Ružnić, agent sila obetavnega napadalca. Mlakar se bo moral med vijoličastimi seveda najprej dokazati, preden mu bo trener Vincenzo Montella odprl vrata prve ekipe. "Je še mlad in najprej ga seveda čaka igranje za mlado ekipo Fiorentine," je še pristavil Ružnić.

Dodajmo, da bi lahko Domžale po zaslugi Mlakarjevega prestopa na koncu zaslužili celo okrogel milijon evrov.