Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
md
md
31.07.2014 11:30:41
Deli članek:

Za Arsenal je predober

profimedia

Kapetan Liverpoola Steven Gerrard meni, da si je Luis Suarez zaslužil prestop v Barcelono, obenem pa je prepričan, da je Urugvajec enostavno predober za Arsenal.

Odlični vezist redsov je spregovoril o svojem donedavnem soigralcu Luisu Suarezu in njegovem prestopu v vrste katalonskega velikana. "Suarezova žena je iz Barcelone, tako da mislim, da mu ne moremo zameriti, da je odšel tja. Tega mu ne moremo zameriti še iz enega razloga. Od prvega dne je trdil, da so njegove sanje, da en dan zaigra za Real Madrid ali Barcelono. Lansko leto, ko je bil na hladnem in je treniral indiviudalno, sem se pogovarjal z njim. Rekel sem mu, naj ne odide v Arsenal," je dejal Steven Gerrard, ki je poudaril, da mu je zelo odsvetoval prestop v londonski klub, ki si ga je zelo želel videti v svojih vrstah: "Zelo bi bil žalosten in razočaran, če bi odšel v Arsenal. Z vsem spoštovanjem do njih, Suarez je predober za Arsenal. Rekel sem mu, da če bo v premier ligi zabil 30 zadetkov za nas, če bo dobil nagrado za najboljšega nogometaša v ligi po izboru igralcev in novinarjev - že takrat sem vedel, da ju bo dobil -, da bo ponj prišel ali Real ali Barcelona."

Kapetan Liverpoola je priznal, da je žalosten, ker je klub iz Anfielda izgubil tako odličnega igralca: "Seveda sem razočaran, da nas je Luis zapustil, a hkrati sem srečen zanj, da je dobil kar je želel in kar si je zaslužil. Od prvega dne je bil fantastičen tako na treningih kot na tekmah."