Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
31.07.2014 13:59:33
Deli članek:

Drugače, kot so mislili

Red Bull Salzburg

Kevin Kampl in soigralci iz Salzburga so na prvi tekmi tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov doživeli nepričakovan poraz.

Nogometaši Salzburga so v Azerbajdžan odpotovali prepričani, da bodo razrešili večino dvomov o potniku v zadnji krog kvalifikacij za ligo prvakov, toda Qarabag je bil trd, pretrd oreh. Črno-beli so pred svojimi gledalci slavili z 2:1, kar pomeni, da se bodo morali doma Avstrijci še kako potruditi, če bodo tekmeca želeli izločiti. Če jim ne bo uspelo, bo to neuspeh velikih razsežnosti, saj je nastop v ligi prvakov glavni cilj Salzburga v novi sezoni, toda ne glede na vse je Kevin Kampl pred povratnim obračunom optimistično razpoložen.

"Končalo se je malce drugače, kot smo pričakovali, prvi prejeti gol nas je vsekakor presenetil in 'presekal'. Po odmoru smo želeli izenačiti, to nam je tudi uspelo, a kaj, ko se je zatresla tudi naša mreža. Kar lahko rečem, je naslednje: hvala bogu, da nas čaka še povratna tekma," je dejal zvezdnik slovenske reprezentance in pristavil: "Ne glede na vse imamo še naprej vse v svojih rokah. Doma bomo morali tekmecu pokazati, kdo je v Salzburgu gospodar, sam osebno pa sem prepričan, da nam bo uspelo doseči zastavljen cilj. Ampak najprej nas čaka Ried, to tekmo moramo izkoristiti za to, da si spet okrepimo samozavest."

Kampl je sicer odigral vso tekmo in v 92. minuti prejel rumeni karton, sodnik Sergej Bojko iz Ukrajine pa je izključil kar tri nogometaše: Reynalda in Admirja Telija pri Qarabagu ter Christiana Schweglerja pri Salzburgu.