elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

zala tomašič Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

logar irgl pl Reporter.si

Mora Janša Logarja dobesedno vreči iz SDS, da bo...

slovenija bolgarija Ekipa24.si

Konec čakanja! Slovenija bo danes po 24 letih ...

Videti je, kot bi speča deklica odpirala oči Odkrito.si

Mrtva deklica, ki mežika ...

slovenski navijaci Ekipa24.si

Takšno navijaško vzdušje so v soboto v ...

nu
nu
0 04.06.2024 14:55:09

Prijetno s koristnim za otroke in vas – do pogovornega znanja tujega jezika že v tednu dni

Iza Sia Login med učenjem v holističnem centru Karnion
Davorin Baloh
Poletje je tik pred vrati in starši se že sprašujejo, kako zapolniti čas svojih otrok med počitnicami. Zakaj ne bi tokrat izkoristili časa za nekaj resnično koristnega?

Čeprav Slovenci, predvsem mladi, slovimo po znanju vsaj enega tujega jezika, je med nami še vedno 90 % takšnih, ki jim že prvi tuj jezik predstavlja težavo. Med drugim imajo strah pred predstavitvami in ustno komunikacijo v tujem jeziku. Enako velja tudi za šolarje, saj šole dajejo poudarek na pisni komunikaciji. V holističnem centru Karnion ta strah in še bolj neznanje uspešno premagujejo.

Tuj jezik so tako osvojili tudi Iza Sia Login, Ema Klinec, Anže Lanišek, Peter Prevc
»Tuj jezik lahko otroci, mladi in starši osvojijo z učenjem jezika v alfa stanju 4-krat hitreje kot običajno. To pomeni, da ga osvojijo v enem tednu oziroma petih dneh. Pet dni učenja jezika pri nas je enako, kot bi se jezik učili eno šolsko leto,« je dejala Bojana Fende Habula, vodja Holističnega centra Karnion, ki je center z najdaljšo, kar 33-letno tradicijo učenja jezikov pri nas. Učenje v alfa stanju omogoča učenje na enak način, kot se ga uči zdrav otrok do šestega leta starosti. Programi obsegajo 13 jezikov, vse od angleščine do kitajščine.

Uspeh programov potrjujejo številni zadovoljni uporabniki, vključno z znanimi osebnostmi, kot so Iza Sia Login, Ema Klinec, Anže Lanišek, Peter Prevc, pa tudi poslovneži in zdravniki, ki se izobražujejo za posel oziroma delo v tujini. Po drugi strani maturantom in šolarjem jezik postane zabava, tako kot vsem, ki obiščejo Karnion z željo hitro osvojiti tuj jezik.

Z lastno metodo edinstveni v Sloveniji in Evropi
»Razvili smo posebno metodo učenja, medicinski SUPERLEARNING KARNION®. S tem smo edini v Sloveniji. Njena največja prednost je v tem, da za učenje jezika ne potrebujete izobraževanja v tujini, saj jezik dobesedno osvojite tu,« dodaja Bojana Fende Habula. Kot kažejo dozdajšnje izkušnje, gre za primer dobre prakse v času poletnih počitnic. V njihovem centru namreč deluje več strokovnjakov, ki vsakega udeleženca obravnavajo iz več vidikov. Starši lahko tako mirno zaupajo svoje otroke v varstvo, kjer bodo aktivno preživeli čas in pridobili dragoceno znanje tujega jezika. Program je popolnoma prilagojen vsakomur glede na predznanje in potrebe.

Iza Sia Login se je z metodo podjetja Karnion uspešno učila tujega jezika (Foto Davorin Baloh)
Iza Sia Login se je z metodo podjetja Karnion uspešno učila tujega jezika
Davorin Baloh

Ob učenju tujega jezika si lahko v centru Karnion uredite tudi varstvo (Foto Davorin Baloh)
Ob učenju tujega jezika si lahko v centru Karnion uredite tudi varstvo
Davorin Baloh

Ema Klinec je ena od številnih znanih osebnosti v Karnionu (Foto Davorin Baloh)
Ema Klinec je ena od številnih znanih osebnosti v Karnionu
Davorin Baloh

Članki iz rubrike