asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

peter gregorcic ss Reporter.si

Prihaja »nekaj velikega«: Janša bo z ...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

Hannah Louise Hill je omrežila 36-letnika Odkrito.si

Pazite se te vplivnice! Prevarala je že mnoge!

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

eu
eu
0 30.05.2024 17:14:31

Novinarska konferenca pred 3. Festivalom športnega in igranega filma v Rogaški Slatini

Martin Metelko
Mineva 30 let odkar je Vojko Korošec skupaj s Srečkom Zakrajškom zagnal projekt ŠKL, ki se je pred časom sicer ustavil, kar pa Korošca ni ustavilo, da ne bi začel z novim odmevnim projektom, organizacijo Festivala športnega in igranega filma, ki bo letos (od 19. do 22. junija) še tretjič potekal v Rogaški Slatini.

Pri projektu ŠKL (Šolske košarkarske lige) je sodelovalo 350.000 mladih, bogata zgodovina tega tekmovanja pa je med drugim zabeležena tudi v dokumentarnem filmu ŠKL - Šport tisočerih obrazov, ki je prejel številna mednarodna priznanja s filmskih festivalov (Zlatibor, Milano, Budva…). Tudi zaradi tega filma se je Vojko Korošec s sodelavci lotil novega izziva in organizacije športnega filmskega festivala, ki je del ISFF-ja (Mednarodne organizacije športnih filmskih festivalov). Danes so v prostorih trgovine Steklarne Rogaška na Mestnem trgu 22 v Ljubljani organizatorji pripravili novinarsko konferenco na kateri je govoril tudi ambasador festivala, legendarni Ivo Daneu. Vsako leto je več filmov, letos jih je bilo prijavljenih 620, med katerimi so na koncu izbrali 40 najboljših po mnenju strokovne komisije.

Med njimi je tudi letošnji hit, o življenju legende tenisa Nikola Pilića, ki bo tudi gost festivala ter prejemnik športne nagrade ISFF. Organizatorji vsako leto poskrbijo tudi za bogat spremljevalni program in tokrat bo ob tradicionalnih igrah kot je tista najbolj znana iz našega otroštva: Med dvema ognjema, tako otroke kot odrasle zabavala tudi družabna igra Štrbunk (Cornehole) , ki prihaja iz ZDA, kjer je trenutno registriranih preko 10 milijonov igralcev . V Rogaški slatini se bo izvedlo 1 svetovno, Evropsko in odprto prvenstvo i Fell Slovenija v Corn Holu, ter pospremljeno tudi z internetnim prenosom. Za teoretično in praktično predstavitev Štrbunk zveze Slovenije (Slovenian Cornhole association) je na konferenci poskrbel Gorazd Milavec. Seveda ne smemo pozabiti Mini olimpijade ki jo organizator pripravlja v sodelovanju z OKS ter tudi veliko plesno prireditev Zumba maraton , ki ga organizira Turistično društvo Venus. Tu je še festival Evropske zveze (GWRA)motoristov (gold wing ), ki ga bodo 4 dni gostil hoteli v Rogaški Slatini, za piko na i pa so v Rogaški slatini ravno pred dnevi odprli največji turistični stolp ki z svojimi 105 metri vabi na panoramski pogled . Če vse to seštejemo, se nam obeta nov izjemen filmski festival. Več o programu pa na internetni strani www.isff.si

Članki iz rubrike