Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 24.11.2022 13:12:50

Predzadnji žur leta bo v Stožicah

Še pred začetkom tradicionalne novoletne migracije na Balkan, bosta Stožice na zadnjem žuru leta stresla legendarna benda, ki sta garancija za dober žur: BIJELO DUGME z Goranom Bregovićem, Alenom Islamovićem, Tifo in 24-člansko glasbeno-pevsko zasedbo ter SOULFINGERS. Novo leto pred novim letom? Absolutno!

BIJELO DUGME, ena največjih jugoslovanskih glasbenih ikon z opusom, ki polni radijski eter in koncertne odre že skoraj 50 let, je zadnjič v Ljubljani nastopil pred 6 leti, v razprodanih Stožicah. Zdaj se Goran Bregović, Alen Islamović in Mladen Vojičić - Tifa končno vračajo v našo največjo koncertno dvorano v spremstvu kar dveh orkestrov in pevskega zbora.

Z njimi ste preživeli komunizem, demokracijo, nešteto rojstev, krstov, študentskih žurov, porok, rojstnih dnevov, sedmin pa še kakšno epidemijo ali dve in absolutno si zaslužite, da z njimi vsaj še enkrat glasno zapojete v Stožicah pred koncem sveta. Ali pa vsaj koncem leta. Kar pač pride prej.

Ne spavaj mala moja muzika dok svira, Hajdemo u planine, Selma, Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac, Loše vino, Ruzmarin, snjegovi I šaš, Lipe cvatu, Ružica si bila, Napile se ulice ... in vse, kar ne sme manjkati na ultimativnem prednovoletnem žuru, z izbrano hrano in pijačo vred. Na toplem in pod streho, za najbolj razigrane družbe pa lahko tudi v VIP loži.

Hrvaški prvaki funka, soula, r&b-ja in dobre retro muzike za ples, SOULFINGERS, skrbijo za dober žur že 30 let. Za njimi je čez 2.000 špilov, odre pa so delili z mojstri, kot so B .B. King, David Bowie, Blues Brothers Band, Eddie Floyd, Georgie Fame, Miriam Makeba, George Clinton & Parliament Funkadelic, Sia ... nastopili na Montreux Jazz festivalu, Szigetu, Beneškem filmskem festivalu, v Pavarotti centru v globalni akciji Net Around the Planet pod umetniškim vodstvom Briana Ena in Petra Gabriela, ter z muziko podložili kar nekaj nepozabnih fešt po tekmah pokala Vitranc, Zlate lisice in silvestrovanj v različnih mestih po vsej nekdanji skupni državi, tudi v Ljubljani.

bijelo-dugme- arena stozice - Ljubljana 09 03 2018

Galerija
Značke: stožice, zabava, koncert

Članki iz rubrike