20120316-00343967 Svet24.si

Zaradi odločitve vlade kmalu dražji bencin in ...

nevihtna linija Svet24.si

"Neverjetna linija neviht" ni segla do Slovenije

marjan podobnik janez jansa bobo Necenzurirano

Nov nepremičninski posel Janeza Janše

nina krajnik-pl Reporter.si

To je resnica o »diplomatski« karieri Nine ...

maribor - olimpija Ekipa24.si

Rušilna Olimpija! Maribor nemočen, zeleno-belo ...

Jacqueline Njena.si

Hrvati Jacqueline še niso pozabili

sveca Ekipa24.si

Grozljivo in šokantno! Umorjen večkratni ...

Grega Videtič
Grega Videtič
0 02.08.2022 09:45:32

S Triglava v morske globine: Watch GT 3 Pro je Huaweijeva klasika, ki zmore vse!

Nova Huaweijeva ura Watch GT 3 Pro je dovršena klasika, ki v sebi skriva še veliko več.

Že na prvih fotografijah je bila najnovejša Huaweijeva ura Watch GT 3 Pro videti izjemna in naravnost čudovita, a lahko ste prepričani, da ne gre zgolj za nekakšne marketinške prijeme in da ta ročni časomerilec ni eden tistih vplivnežev oziroma samooklicanih influencerjev, ki sprva izžareva fotogeničnost, v živo pa te realnost kruto prizemlji. Nasprotno, GT 3 Pro je v živo še lepša, toda to je šele začetek vsega tistega, kar v resnici ponuja.

Huawei je na trg poslal dve različici ure GT 3 Pro, ena je v velikosti 42 milimetrov, ki je namenjena predvsem nežnejšemu spolu, druga v premeru meri 46 milimetrov. Obe sta videti čudovito, iz lastnih izkušenj pa lahko zatrdim, da je moška različica videti precej drugače od običajnih pametnih ročnih ur. Po več tednih 'druženja' mi pogled še zmeraj uhaja na levo zapestje, nasmešek je dovolj zgovoren, oblikovalci so res opravili odlično delo.

huawei 3
Najnovejša Huaweijeva ura se lahko pohvali tudi z merilcem EKG

Že sama uporaba materialov pove vse o tem, da pri izdelavi niso sprejeli kompromisov, verjetno je temu na koncu primerna tudi cena. Za uro boste morali odšteti okoli 500 evrov, a za to dobite ogromno.

Najprej začnimo pri zaščiti zaslona, saj so uporabili safirno steklo, ki je značilno po tem, da je odporno na praske in udarce. Da bi bila ura čim lažja, so za ohišje in pašček uporabili titan, ki ga ni potrebno posebej predstavljati. Lahka in vzdržljiva kovinska zlitina je zelo udobna na roki, za nameček tistih malce bolj odlakanih moških ura ne bo cukala in jim pulila dlak. Nekaj truda bo potrebnega vložiti le v zmanjšanje velikosti paščka, saj so na členih posebni zatiči, ki vam omogočajo, da to storite sami, po koncu tega opravila pa vas čakajo le še sladke skrbi.

Operacijski sistem je 'sposojen' iz preteklih pametnih ur iz družine Huawei, kar obstoječim uporabnikom ne bo povzročalo prav nobenih težav, pa tudi novi uporabniki ne bodo potrebovali kakšnih inštrukcij, saj je nastavitev in posledično povezava s telefonom zelo preprosta. Mobilnik vas bo usmerjal, kaj je potrebno storiti, prav tako tudi ura.

O nastavitvah ne bomo izgubljali besed, saj je teh malo morje. Od izjemno bogate in raznolike ponudbe številčnic, do opozoril, za katere želite, da vam jih ura prenese s telefona. Same funkcije so verjetno že znane, nove so med drugim merilec EKG, merjenje temperature kože in prosto potapljanje. Načinov vadbe je prek 100, prepričan sem, da boste našli primerno zase.

huawei 2


Merilec EKG
Precej zanimive so novosti, ki jih ponuja ura, ena od teh je brez dvoma EKG. Elektrokardiogram je nepogrešljiv v zdravstvu, Huaweijevi inženirji pa so v uro spravili senzorje, ki vam odčitajo EKG kar na zapestju. Zadeva je zelo preprosta, zagnati morate le aplikacijo, ki jo najdete v meniju, ob tem pa pol minute na rahlo držati (vlažen) prst na spodnji desni tipki ure, ura pa nato sporoči, ali je srčni ritem v redu ali ne. Pri meni sicer ni zaznala nobenih težav, delovanje srca mi za zdaj ne povzroča preglavic, vsekakor pa dobrodošla zadeva za tiste, ki imajo takšne ali drugačne srčne težave.

Prosto potapljanje
Bržkone funkcija, zaradi katere sem sploh vrgel oko na to uro. Vsem ljubiteljem vseh vrst športov, zimskih in poletnih, je ta ura več kot le pisana na kožo. Bo že držalo, da kovinski pašček ni najbolj primeren za tekače, a tudi to je preprosto in hitro rešljiva zadeva. Sistem za preprostejše menjavanje ni nič novega, kovinskega z gumijastim lahko zamenjate v nekaj sekundah, vsekakor pa vas titan niti malo ne bo motil med potapljanjem na dah. Huawei je v najnovejšo uro vgradil tudi globinomer, ki prenese potope do 30 metrov globine. Pred skokom v vodo v meniju izberite prosto potapljanje, nato se zabava lahko začne. Med vsakim potopom, ki je globlji od enega metra, ura sproti beleži globino in čas, po zaključku pa lahko v aplikaciji Zdravje za vsak potop posebej odčitate, koliko časa je trajal, največjo globino in čas nad vodo. Sijajen pripomoček za vsakega prostega potapljača, ki si želi preizkusiti svoje meje. Po končanem potapljanju naprave ne pozabite splakniti s sladko vodo, morska voda in sol namreč nista ravno najboljša prijatelja elektronskih naprav.

huawei 1


Baterija
Za konec še nekaj besed o bateriji, ki je vsaj po mojem mnenju vsekakor eden pomembnejših dejavnikov pri nakupu nove elektronske naprave. 530 miliamperska neodstranljiva baterija vam zagotavlja od 7 do 14 dni uporabe brez polnjenja. Že ena od prejšnjih Huaweijevih ur me je z baterijo navdušila, tudi na tem modelu pa se je baterija izkazala za zelo zmogljivo. Ob vseh vključenih funkcijah in skoraj z vsakodnevnim beleženjem vadbe je zmogla 12 dni, pa verjetno bi zdržala še kakšen dan, če se ne bi ravno odpravljal na Triglav. Pred tem sem jo dal predčasno napolniti, skoraj deseturna tura na najvišji slovenski vrh in nazaj pa je bateriji pobrala tretjino 'življenja'.

Članki iz rubrike