Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

pr
pr
0 26.07.2022 10:07:05

Spoznajte idealna poletna sopotnika: Huawei nova Y70 in Huawei nova Y90

Huawei
Podjetje Huawei je predstavilo pametna telefona Huawei nova Y70, in Huawei nova Y90 s katerima želi uporabnikom ponuditi najnovejšo in napredno tehnologijo po razumni ceni. Telefona, ki sta v Sloveniji že na voljo, namreč prinaša vrsto impresivnih funkcij, vključno z velikim zaslonom, zmogljivo baterijo, hitrim polnjenjem, velikim pomnilnikom in osupljivim dizajnom, vse skupaj pa zaokrožuje še operacijski sistem EMUI 12, ki poskrbi za odlično uporabniško izkušnjo.

Zdi se, da smo kot otroci bolje izkoristili poletne počitnice. Takrat smo napolnili svoje baterije in pozabili na šolske obveznosti. Idej za preživljanje prostega časa je bilo nešteto, za odhod v domišljijski svet pa je bila dovolj skupina prijateljev in par palic. Danes so naše poletne počitnice običajno omejene na dva tedna, zaradi vsakodnevnih obveznosti pa velikokrat z njihovim načrtovanjem odlašamo do zadnjega trenutka. Imamo pa en pripomoček, ki ga pred 20 leti, ko smo bili otroci, nismo imeli – tehnološko napreden pametni telefon, ki nam lahko pomaga v skoraj vsaki situaciji.

Huawei je predstavil dva nova pametna telefona iz serije Huawei nova, ki vam bosta pomagala kar najbolje izkoristiti poletje. Huawei nova Y70 vam bo z izjemno zmogljivo baterijo sledil tudi na najdaljših in najzahtevnejših potovanjih, Huawei nova Y90 pa bo vsak izlet ali deževen večer naredil prijetnejši zahvaljujoč panoramskemu zaslonu brez robov, ki zagotavlja odlično izkušnjo zabave.

Izleti bodo z dolgotrajno baterijo telefona Huawei nova Y70 prijetnejši

Poleti se veliko ljudi odloči za stik z naravo s kampiranjem, pohodništvom ali kolesarjenjem po podeželju. Pogosto se zgodi, da je elektrika v krajih, ki so oddaljeni od mesta, manj dostopna. Polnjenje telefona je zato lahko težavno in pogosto se moramo zanašati samo na baterijo, kar je lahko še posebej nevarno, če se izgubimo ali moramo nekoga poklicati. Ker je baterija pametnega telefona dodatno obremenjena zaradi stalne uporabe kamere ali GPS-a za navigacijo do nove lokacije, je pomembno, da imate napravo z veliko zmogljivostjo in zmožnostjo hitrega polnjenja.

S tem v mislih je zato Huawei razvil telefon Huawei nova Y70 z zmogljivo baterijo 6000 mAh, ki jo je treba polniti le dvakrat na teden, kar je v primerjavi z drugimi telefoni, ki imajo enako kapaciteto baterije, veliko boljše. Z novim Huaweievim telefonom bo energije dovolj za celotno potovanje, če vam jo bo začelo primanjkovati, pa bo na pomoč priskočila tehnologija hitrega polnjenja SuperCharge z močjo 22,5. Ta omogoča, da v vsega 10 minutah telefon napolnite dovolj za nadaljnje 3 ure neprekinjene uporabe. Napolnite pa ga seveda lahko kjerkoli se ustavite in je na voljo elektrika, na primer na bencinski črpalki ali v kopalnici v kampu medtem, ko si sušite lase. In ne skrbite, če na zaslonu vidite samo 5 % baterije – pri telefonu Huawei nova Y70 to pomeni še 12 ur delovanja baterije.

Intenzivna uporaba telefona in poletna vročina lahko povzročita, da se baterija zelo segreje. Da bi optimizirali porabo baterije in pretok energije ter povečali varnost uporabe, je Huawei novi telefon opremil z integriranim 13-slojnim zaščitnim sistemom in izboljšanim elektrokemičnim, ki ne zagotavlja le varnosti polnjenja, ampak tudi prispeva k podaljšanju življenjske dobe baterije.

Ne glede na to, ali želite to poletje preživeti v naravi ali se odpraviti na dolgo potovanje z avtomobilom, vas bo Huawei nova Y70 dohajal zahvaljujoč izjemni bateriji in zmogljivosti polnjenja. Primanjkljaj energije ni več razlog za skrb, zato lahko popolnoma uživate na počitnicah.

Zaslon Huawei FullView za popolno vizualno izkušnjo

Huawei nova Y70 se lahko pohvali tudi s 17,14-centimetrskim (6,75-palčnim) zaslonom FullView, ki s kombinacijo tankih robov in veliko zaslonsko površino nudi širši pogled in impresivno vizualno izkušnjo. Rezultat novega zaslona je tudi izredno kar 90,26-odstotno razmerje med zaslonom in ohišjem naprave.

Da bi zmanjšali utrujenost oči, so na voljo različni načini delovanja, vključno s pametno zatemnitvijo, svetlim zaslonom in načinom za branje e-knjig. Zaradi tega bo pogled nanj vedno optimalno čitljiv, ne glede na svetlobne razmere. Ker pa lahko daljše gledanje ponoči draži in obremenjuje oči, Huawei nova Y70 samodejno prilagaja svetilnost in barvno temperaturo.

Izredna kakovost sprednje in zadnje kamere

Huawei nova Y70 ima spredaj v zaslonski reži 8 MP kamero, ki je sposobna zajeti selfi fotografije z izredno ostrimi podrobnostmi. Ravno tako podpira učinek zamegljenega ozadja (bokeh) in s pomočjo algoritmov Huawei AI Beauty ustvarja lepotni učinek po meri, odvisen od spola in starosti portretiranca. Na voljo je še tehnologija HDR z osvetlitvijo ozadja, ki je zaslužna za več podrobnosti na portretnih in panoramskih fotografijah, ne da bi nanje vplivale svetlobne motnje.

Zadnji sklop treh kamer, katerega zmogljivosti so bogato podprte z algoritmi umetne inteligence, se ponaša z 48 MP glavno kamero (zaslonka f/1,8), 5 MP ultra širokokotno kamero s 120° vidnim poljem in 2 MP kamero za zajem globine. Da je vsak posnetek glavne kamere visoke ločljivosti popoln, gre zasluga optimiziranim algoritmom Huaweia, ki zmanjšajo šum in povečajo dinamični razpon. Medtem ko širokokotna kamera omogoča, da na posnetku zajamete širši prizor in lažje shranite pomemben spomin na čudovito naravno panoramo ali druženje s prijatelji.

Naj bo vaše potovanje prijetnejše z impresivnim zaslonom telefona Huawei nova Y90

Čeprav so počitnice vznemirljive, se samo potovanje lahko včasih zelo vleče. Ure v avtu ali na vlaku ali čakanje na letalo na letališču je lahko zelo frustrirajoče, zato je vredno imeti nekaj, s čimer boste zaposlili misli. Dobra knjiga je ena rešitev, Huawei nova Y90 s svojim panoramskim zaslonom brez robov, idealnim za igre, videe in klice, pa je druga.


Huawei nova Y90 je opremljen s 6,7-palčnim zaslonom FulIView, ki podpira frekvenco osveževanja do 90 Hz in frekvenco vzorčenja dotikov do 270 Hz. Zasnova in funkcije zaslona zagotavljajo nemoteno uporabniško izkušnjo in impresiven vizualni občutek ter poskrbijo, da bo vsako potovanje bolj zabavno. Poleg tega ima telefon izjemno ozke okvirje, ki ustvarjajo 94-odstotno razmerje med zaslonom in ohišjem, kar uporabnikom daje več prostora za vsebino, ne glede na to, ali gre za igro ali film. Če ste bolj navdušeni nad branjem, ima Huawei nova Y90 način za e-knjige in način za udobje oči, tako da lahko ljubitelji knjig berejo več ur brez naprezanja oči.

Na dolgih potovanjih se vam zna zgoditi, da boste imeli dostop električne vtičnice le za kratek čas, na primer med postankom na bencinski črpalki. V takšnih scenarijih potrebujete pametni telefon z izjemno močjo polnjenja, da kar najbolje izkoristite teh nekaj minut. Huawei nova Y90 podpira hitro 40 W polnjenje s tehnologijo SuperCharge, ki lahko samodejno usklajuje polnilno napetost in električni tok glede na napolnjenost baterije telefona ter pametno nadzoruje njegovo polnilno zmogljivost. Samo 10-minutno polnjenje vam bo zagotovilo več kot 6 ur telefoniranja, 3 ure gledanja videoposnetkov na spletu, 20 ur poslušanja glasbe, več kot 2 uri navigacije oz. do 81 ur v stanju pripravljenosti. Tako boste imeli dovolj za početi tudi na zelo dolgem potovanju.

Huawei nova Y90 vam bo prišel prav na vsakem potovanju. Če se želite zabavati, da vam čas hitreje mine, bo zaslon brez robov kot nalašč tako za igre kot za knjige, zmogljiva baterija pa bo zagotovila, da boste imeli toliko časa, kot ga potrebujete. In če ste voznik ali pripravljate načrt izleta, bo navigacija prikazana zelo jasno in berljivo.

Kamera z inovativnimi funkcijami

Za prikaz vsake podrobnosti pri fotografiranju je HUAWEI nova Y90 opremljen z glavno kamero visoke ločljivosti 50 MP za jasne in ostre slike. Skupaj z globinsko 2 MP kamero osvetli protagonista snemanja, hkrati pa obogati plasti zajete slike; medtem ko makro 2 MP kamera zajame vse jasno vidne podrobnosti mikroskopskega sveta. Medtem se telefon ponaša s sprednjo kamero z ločljivostjo 8 MP, ki podpira portretno segmentacijo in učinek bokeh za zameglitev ozadja, kar selfije dvigne na naslednjo raven.

Z odličnim fotografskim poreklom se Huawei nova Y90 izkaže tudi pri nočnem fotografiranju, kjer gredo zasluge glavni kameri s 50 MP. Telefon ima funkcijo Super Night Mode za zajemanje nočnih posnetkov, ki so svetli in jasni ter zagotavljajo višjo kakovost slike z več zajetimi podrobnostmi. V ročnem super nočnem načinu je uporabljen poseben algoritem za zmanjševanje šuma z več okvirji AI za zmanjšanje šuma, izboljšanje stabilnosti in večjo jasnost slike fotografij nočnih prizorov, kar uporabnike spremeni v profesionalne fotografe, specializirane za fotografiranje nočnih prizorov.

Poleg tega Huawei nova Y90 podpira zajemanje videa tako s sprednjo kot zadnjo glavno kamero, kjer lahko preklapljate med obema po svoji želji ali pa snemate z obema hkrati. Pri tem so na voljo tudi številne video predloge, ki omogočajo ustvarjanje videa z enim klikom.

Pametna telefona za posebne naloge

Tako kot vsi novejši pametni telefoni Huaweia, sta tudi Huawei nova Y70 in Y90 opremljena z mobilnimi storitvami HMS in trgovino AppGallery, kot osrednjim virom za prenos in namestitev aplikacij. Poleg pomembnih in priljubljenih globalnih aplikacij, je ravno tako bogata ponudba lokalnih, ki ustrezajo raznolikim potrebam. Poleg tega trgovina AppGallery nudi varnostne ukrepe, vključno s pregledovanjem varnostnih ranljivosti, odkrivanjem uhajanja osebnih podatkov (skrb za zasebnost), zaznavanjem zlonamernega vedenja aplikacij in ročnim preverjanjem resničnosti navedb razvijalcev.

Huawei nova Y70 in Y90 se bosta v vsaki situaciji izkazala za izjemno priročna. Zmogljiva baterija telefona Huawei nova Y70 bo poskrbela, da boste lahko vedno preverili zemljevid, poklicali ali posneli fotografijo, ne da bi vas skrbela prazna baterija, medtem ko vas bo panoramski zaslon telefona Huawei nova Y90 zabaval na potovanjih ali v deževnih poletnih dneh.

Cena in razpoložljivost

Telefona Huawei nova Y70 in Huawei nova Y90 sta v Sloveniji že na voljo. Huawei nova Y70 v kristalno modri, biserno beli in polnočno črni barvi po maloprodajni ceni 199 evrov, Huawei nova Y90 pa v kristalno modri, smaragdno zeleni in polnočno črni barvi po maloprodajni ceni 269 evrov.

Vstopite v povezan svet

Huawei je sicer nedavno poleg telefona Huawei nova Y70 predstavil še vrsto drugih novih naprav. Najprej je tu zložljivi telefon Mate Xs 2, ki mu sledijo telefon srednjega razreda Huawei nova Y90, tablica z zaslonom z e-črnilom MatePad Paper, za zahtevnejše uporabnike inovativna prenosna računalnika MateBook 16s in MateBook D 16 s 16-palčnim zaslonom, ljubitelji glasbe in dobrega zvoka pa bodo pozdravili brezžične slušalke FreeBuds Pro 2.

Več o telefonu Huawei nova Y70: https://consumer.huawei.com/si/phones/nova-y70/
Več o telefonu Huawei nova Y90: https://consumer.huawei.com/si/phones/nova-y90/

Značke: huawei, nova

Članki iz rubrike