Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ou
ou
1 22.06.2020 14:30:03

S SRCEM ZA MORJE OTROK: Uspelo je! 26.686 evrov!

V projektu S srcem za morje otrok so s pomočjo vseh vpletenih zbrali dovolj sredstev, da bodo lahko omogočili počitnice za 300 otrok iz socialno šibkejših družin z že 15. Mikovo karavano otroškega smeha.

Podjetje MIK Celje je na začetku projekta omogočilo sredstva za letovanje 150 otrok, do zaključka akcije S srcem za morje otrok, torej do petka, 19. junija, ob 20. uri, pa jim je uspelo zbrati donacij še za 100 dodatnih otrok oziroma 26.686 evrov.

Kar še manjka donacij do polne številke 300 otrok, bo dodatna sredstva zagotovilo podjetje MIK Celje kot glavni pobudnik in krovni donator projektov S srcem za morje otrok in 15. Mikova karavana otroškega smeha.

Hvala vsem, ki ste prispevali:

– prijavljeni v srčni športni izziv na www.s.srcem.si prek donacij izvajalcu letovanja – Humanitarno društvo Enostavno pomagam: 2493 evrov x 2 (MIK Celje) = 4986 evrov

– poslušalci Radia Ognjišče z donacijami prek Slovenske karitas: 15.000 evrov

– poslovni partnerji MIK Celje prek donacij izvajalcu letovanja – Humanitarno društvo Enostavno pomagam: 6700 evrov



Zgodba o Mikovi karavani otroškega smeha se je rodila pred 15 leti, ko se je vodilni slovenski proizvajalec stavbnega pohištva, MIK Celje, usmeril v družbeno odgovorno delovanje in vračanje okolju, v katerem ustvarja, tako da del svojega časa in sredstev namenja pomoči socialno šibkim členom naše družbe. Že 14 let zapored MIK Celje vsako leto s svojo donacijo omogoči morske počitnice za vsaj 100 otrok iz socialno šibkejših družin. V zadnjih 14 letih je z Mikovo karavano otroškega smeha doživelo morske počitnice že več kot 1450 otrok.

Zadnja štiri leta so k temu srčnemu dobrodelnemu projektu prispevali tudi kolesarji, Mikovi prijatelji, zaposleni in poslovni partnerji, ki so se udeležili Mikove dobrodelne kolesarske ture čez Slovenijo – S srcem na kolo in s tem prispevali v sklad Mikove karavane otroškega smeha.

Glede na preteklo epidemiološko stanje v Sloveniji in pred meseci skoraj popolno socialno osamitev otrok zaradi zaprtja šol je imela letos Mikova karavana otroškega smeha še večji pomen tako za otroke kot njihove starše, katerih socialne stiske so se še povečale v danih razmerah, ki so občutno vplivale na število brezposelnih v Sloveniji.

S skupnimi močmi, povezani v srčnem namenu bodo lahko 300 otrokom, starim med 6 in 12 let, iz socialno šibkejših družin omogočili teden brezskrbnih počitnic v družbi vrstnikov, daleč stran od vsakodnevnih skrbi in socialnih stisk v varstvu Mikovih vzgojiteljev in animatorjev.

Letovanje z Mikovo karavano bodo letos omogočili kar 300 otrokom v dveh sedemdnevnih terminih med 27. 6. in 11. 7. 2020. V vsakem bo po 150 otrok, ki bodo morske počitnice preživeli na Debelem Rtiču.

Večina otrok je že izbranih v sodelovanju s svetovalnimi delavkami na večini slovenskih osnovnih šol, ki so se odločile pristopiti k projektu in svojim socialno ogroženim učencem omogočiti morske počitnice z Mikovo karavano otroškega smeha.

Značke: drobrodelnost, mik, celje

Članki iz rubrike