nicola-tanturli, iskalna-akcija Svet24.si

FOTO: Pogrešanega 21-mesečnega malčka našli v ...

Kamloops, staroselci, kanada, grobovi, Svet24.si

V šoli našli množično grobišče staroselskih otrok

jozef horvat bobo Reporter.si

Novi šok v NSI: Jožef Horvat ni več v igri za ...

solkan, soča, utopitev Svet24.si

Je utopitvi dečka v Soči botroval nenaden ...

balskanski bojevnik, dragan tošić Necenzurirano

Lovke afere komunalno blato vodijo do Balkanskega ...

Alja Kapun Odkrito.si

Te nič ne briga!

polona k Njena.si

Polona iz Sanjskega moškega: Stojim na realnih ...

sta
sta
1 20.06.2020 17:48:15

Dončić, Dragić in Čančar v NEGOTOVOSTI! Nadaljevanje lige NBA VPRAŠLJIVO, koronavirus je spet na pohodu

Reuters
V ZDA beležijo porast okužb s koronavirusom, zato je zagon športa pod velikim vprašajem.

Golfist Nick Watney je prvi športnik v ZDA, ki je med tekmovanjem zbolel za novim koronavirusom. Po prvem krogu turnirja serije PGA RBC Heritage v Južni Karolini je sporočil, da ima simptome bolezni, zdravniški pregled pa je potrdil, da gre za okužbo z virusom, ki se je razširil tudi med drugimi športniki v ZDA.

Američan Nick Watney, trenutno 234. igralec na svetu, nekoč pa že član elitne deseterice, je moral v izolacijo, tako kot velevajo pravila PGA Toura. Turnir, na katerem sodeluje večina najboljših golfistov na svetu z izjemo Tigerja Woodsa, pa se bo nadaljeval po programu oziroma do nedelje.

Nick Watney
Profimedia


Devetintridesetletni Watney je prvi športnik v ZDA, ki je zbolel med tekmovanjem, primerov okužbe in pozitivnih testov pa je sicer mnogo tudi v drugih športih, ki so začeli priprave na nadaljevanje oziroma začetek tekmovanj.

Iz ZDA prihajajo vesti, da imajo obolele praktično v vseh ekipnih športih: ligi NBA, nogometni ligi MLS, hokejski NHL in baseballski MLB.

Baseballski klub Philadelphia Phillies je zaprl vse svoje prostore in prekinil treninge na Floridi, saj je bilo pet igralcev in trije člani osebja pozitivnih na novi koronavirus. Na Floridi je bilo samo v petek 3822 novih okužb, kar je najvišja številka v tej ameriški zvezni državi od začetka pandemije.


Za enako potezo sta se odločili še dve ekipi iz baseballske lige. Pri Torontu Blue Jays ima simptome bolezni en igralec, pri San Francisco Giants pa en član ekipe ter oseba, ki je bila v stiku z njim. Kmalu za tem je iz Houston Astros prišla novica, da je zbolel en igralec, iz Los Angeles Angels pa poročajo o dveh primerih.

Negotov je položaj tudi v zvezi s košarkarsko ligo NBA, ki se bo s pripravami začela čez dobrih deset dni, s tekmami pa konec julija. Iz Orlanda, kjer bo nastanjenih 22 ekip, prihajajo zaskrbljujoče novice o visokem porastu okužb.

V ligi NHL, ki je s treningi v omejenih skupinah začela 8. junija, so opravili več kot 200 testov in odkrili enajst pozitivnih primerov. Tako kot baseballska liga, ki še ni določila starta nove sezone (morala bi se začeti že maja), tudi hokejska še nima natančnega datuma ali kraja nadaljevanja sezone.

V nogometni ligi Major League Soccer sta pozitivna dva igralca - en je iz Inter Miamija, drugi pa iz Atlanta United, eno okužbo pa so odkrili tudi v ženski poklicni nogometni ligi. MLS se bo nadaljevala 8. julija.

Podoben položaj je tudi v ligi ameriškega nogometa NFL, ki naj bi se začela sredi septembra. En igralec iz San Francisco 49ers je zadnji pozitivni primer, pred njim pa so o okužbah poročali iz Houston Texans, Dallas Cowboys (Ezekiel Elliott) in Denver Broncos (Kareem Jackson).

Porast okužb v ZDA je v nevarnost postavil tudi prihodnost tekmovanja v borilnih veščinah UFC. Ta sicer že poteka za zaprtimi vrati oziroma brez gledalcev, vprašanje pa je, ali bo mogoče izpeljati tudi spektakel v Abu Dabiju, ki je bil predviden za julij.

Članki iz rubrike