ženska Dobra karma

Ženske s strupenim jezikom - in kako jim ga ...

umor_aretacija_lisice_noge Svet24.si

Ujeli objestneža, ki je po Ljubljani rezal ...

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Maja Sunčič: Janši se za vsakim vogalom ...

viktor orban, andrej babiš Svet24.si

Ogorčeni češki premier želi govoriti z Janšo

EUM328-WoAAzewI Necenzurirano

NPU išče vezni člen med Počivalškom in ...

meghan profi Odkrito.si

Megan primerjala s Hitlerjem

Menopavza Njena.si

Jasna Kuljaj mami z vročimi fotografijami

ku
ku
0 20.06.2020 01:37:12

PAZI, INŠPEKCIJA! Kaj je odkril legendarni Dušan Hauptman? Kdo se drži predpisov in kdo krši vladno uredbo?

Martin Metelko
Nekdanji legendarni košarkar Dušan Hauptman po novem obiskuje nogometne stadione.

Priljubljeni 'Dule trica' je inšpektor. "Inšpektorat je nadzorni organ. V mojih igralskih časih ni bilo Zakona o športu, ni bilo pravilnikov v športu. Ker jih ni bilo, se jih nismo držali. Zdaj pa so in se jih je treba držati. Tudi na področju športa so pravila, vse je pregledno in transparentno. Krovni zakon je Zakon o športu, to je nekakšna biblija o športu. Tu so še podzakonski akti oziroma pravilniki, ki se jih morajo športniki in športni delavci držati. Mi to nadziramo in preventivno pomagamo, da v športu vsi deležniki delujejo pravilno. Navsezadnje se v športu vrtijo javna sredstva, ki jih je treba razdeliti v skladu z zakonom," je pojasnil danes 59-letni Hauptman.

V času epidemije koronavirusa so trije inšpektorji preverjali, ali so športni objekti zaprti in ali se društva držijo ukrepov – prepovedi vadbe. "Moram reči, da sem bil kar presenečen, ker so se vsi zelo dobro držali uredbe vlade. Pregledali smo približno 200 športnih objektov, nepravilnosti pa praktično ni bilo. Skratka, ni bilo potrebe, da bi primer predali naprej, ampak smo v okviru svojih pristojnosti kar sami uredili zadevo na kraju samem."Zdaj ko se nadaljuje slovensko nogometno prvenstvo, je bilo mogoče Hauptmana opaziti tudi na prvoligaških stadionih. Poročevalci s terena pravijo, da ni povsod enak režim, a inšpektor pojasnjuje: "Morate vedeti, da mi nadziramo le tisto, kar nam narekuje Zakon o športu oziroma vladne uredbe. Vendar svoja pravila ima tudi NZS, za katera pa nismo pristojni. Bil sem denimo v Sežani, kjer so se držali predpisov. Vse je bilo v redu."

DALJŠI POGOVOR Z DUŠANOM HAUPTMANOM, KI JE BREZ ZAVOR RAZKRIL ŠTEVILNE PODROBNOSTI IZ SVOJE KARIERE, SE OPREDELIL GLEDE PROJEKTA CEDEVITE OLIMPIJE IN POVEDAL, KAJ SI MISLI O LUKI DONČIĆU, SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI IZDAJI TISKANE RAZLIČICE ŠPORTNEGA DNEVNIKA EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike