Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
0 20.06.2020 01:37:12

PAZI, INŠPEKCIJA! Kaj je odkril legendarni Dušan Hauptman? Kdo se drži predpisov in kdo krši vladno uredbo?

Martin Metelko
Nekdanji legendarni košarkar Dušan Hauptman po novem obiskuje nogometne stadione.

Priljubljeni 'Dule trica' je inšpektor. "Inšpektorat je nadzorni organ. V mojih igralskih časih ni bilo Zakona o športu, ni bilo pravilnikov v športu. Ker jih ni bilo, se jih nismo držali. Zdaj pa so in se jih je treba držati. Tudi na področju športa so pravila, vse je pregledno in transparentno. Krovni zakon je Zakon o športu, to je nekakšna biblija o športu. Tu so še podzakonski akti oziroma pravilniki, ki se jih morajo športniki in športni delavci držati. Mi to nadziramo in preventivno pomagamo, da v športu vsi deležniki delujejo pravilno. Navsezadnje se v športu vrtijo javna sredstva, ki jih je treba razdeliti v skladu z zakonom," je pojasnil danes 59-letni Hauptman.

V času epidemije koronavirusa so trije inšpektorji preverjali, ali so športni objekti zaprti in ali se društva držijo ukrepov – prepovedi vadbe. "Moram reči, da sem bil kar presenečen, ker so se vsi zelo dobro držali uredbe vlade. Pregledali smo približno 200 športnih objektov, nepravilnosti pa praktično ni bilo. Skratka, ni bilo potrebe, da bi primer predali naprej, ampak smo v okviru svojih pristojnosti kar sami uredili zadevo na kraju samem."



Zdaj ko se nadaljuje slovensko nogometno prvenstvo, je bilo mogoče Hauptmana opaziti tudi na prvoligaških stadionih. Poročevalci s terena pravijo, da ni povsod enak režim, a inšpektor pojasnjuje: "Morate vedeti, da mi nadziramo le tisto, kar nam narekuje Zakon o športu oziroma vladne uredbe. Vendar svoja pravila ima tudi NZS, za katera pa nismo pristojni. Bil sem denimo v Sežani, kjer so se držali predpisov. Vse je bilo v redu."

DALJŠI POGOVOR Z DUŠANOM HAUPTMANOM, KI JE BREZ ZAVOR RAZKRIL ŠTEVILNE PODROBNOSTI IZ SVOJE KARIERE, SE OPREDELIL GLEDE PROJEKTA CEDEVITE OLIMPIJE IN POVEDAL, KAJ SI MISLI O LUKI DONČIĆU, SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI IZDAJI TISKANE RAZLIČICE ŠPORTNEGA DNEVNIKA EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike