reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 18.09.2018 16:27:23

Sezono s superpokalom odpirata Petrol Olimpija in Sixt Primorska

www.alesfevzer.com
Nova košarkarska sezona v Sloveniji se bo začela v ponedeljek, 24. septembra, s tradicionalnim dvobojem za slovenski superpokal. V dvorani Tivoli se bosta pomerila državni prvak Petrol Olimpija in zmagovalec pokalnega tekmovanja Sixt Primorska.

To bo jubilejna petnajsta tekma za slovenski superpokal; Petrol Olimpija je branilka naslova in se bo potegovala za deveti naslov, pet jih ima Krka in enega Šentjur.

Petrol Olimpija si je nastop na superpokalu priborila z zmago v razburljivem finalu proti Krki, ki se je končal z rezultatom 3:2, Sixt Primorska pa je v finalu pokala Spar z 20 točkami razlike premagala Šenčur Ggd.

Ljubljančani so pred novo sezono prevetrili svoje vrste. Po odhodu ogrodja ekipe je postava za novo sezono zmes izkušenih domačih igralcev ter številnih mladih košarkarjev. Pred slovenskim superpokalom Petrol Olimpijo čaka še nastop na superpokalu lige Aba v Banja Luki; v petek bodo v četrtfinalu igrali s podprvakom Crveno zvezdo.


"Ni veliko ekip, ki lahko v tem trenutku povedo, kako so pripravljene. Še posebej tiste, ki imajo v svojih vrstah reprezentante in mi smo jih imeli kar pet. Danes bodo prvič skupaj na treningu. Za nas je prava logistična zadeva, kako uskladiti ekipo in pet igralcev, ki zadnjih dvajset dni niso preživeli z nami. Superpokal se igra zato, da ga zmagaš. Prepričan sem, da so vse ekipe, ki so doslej igrale v superpokalu, šle s tem ciljem v to tekmovanje. Mislim, da tudi letos ni nobene razlike," pravi trener Ljubljančanov Zoran Martić.

Moštvo iz Kopra bo v novi sezoni zastopala šesterica novincev - Jagodić Kuridža, Marinković, Vončina, Šiško, Rožanc in Stavrov.

"Zelo smo ponosni, da bomo prvič zaigrali v superpokalu Slovenije. Gre za prvo uradno tekmo sezone in prvo možnost za osvojitev trofeje. Po pripravah in pripravljalnih tekmah še ne vemo, v kakšnem stanju smo pred začetkom sezone. Zanimivo bo videti, kako moja ekipa reagira na pomembnih srečanjih, kjer se igra z določenim pritiskom. Večji del priprav smo opravili zelo dobro, v zadnjem obdobju pa imamo manjše težave. Tudi v našem moštvu smo imeli nekaj reprezentantov. Pričakujem, da bo tekma zanimiva tako za obe ekipi kot gledalce," pravi Jurica Golemac, trener Sixt Primorske.

Cena vstopnic v predprodaji so pet evrov, na dan srečanja bodo sedem evrov, tekmo, ki se bo začela ob 20. uri, pa bo prenašal Šport Tv.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike