malalan karmen Odkrito.si

Znan slovenski draguljar z ženo v Južno Afriko

horoskop Svet24.si

Horoskop za soboto, 25. maja

veliki pok Petisvet.si

Srhljiva napoved: čas se bo ustavil in zavrtel ...

Akademski kolegij, Baragovo semenišče Svet24.si

Ko študente vržejo iz študentskega doma, se v ...

anastasija ražnatović Svet24.si

Cecina hči nikoli bolj razgaljena: Kaj bo na to ...

timon sturbej Njena.si

Igralec Reke ljubezni bo snemal z legendarnim ...

Bojan papez kolo Njena.si

Noro: Bojan Papež s kolesom do Dubrovnika!

ku
ku
0 17.09.2018 13:18:48

IGOR KOKOŠKOV RAZKRIVA - zakaj Phoenix ni izbral Luke Dončića in kakšne so možnosti za prihod Gorana Dragića

Profimedia
Mož, ki je popeljal Slovenijo na evropski prestol. Srb Igor Kokoškov. Miren, preudaren, nikoli izstopajoč mož. Izjemen strateg, odličen trener.

Danes praznujemo dan slovenske košarke, 17. september bo za vedno z zlatimi črkami zapisan v zgodovino slovenskega športa. Jasno je, da se reprezentanci, ki je že dolgo napadala evropski vrh, osvojila pa ga je po menjavi generacije, bržčas ne bi izšlo brez neverjetnega Gorana Dragića, ki je postal najboljši posameznik evropskega prvenstva. Jasno je tudi, da je zelo pomemben delež k zmagoslavju dodal Luka Dončić, ki je lani pri komaj 18 letih komaj zakorakal na veliko prizorišče. In navsezadnje je tudi jasno, da je Kokoškov tisti človek, ki je vse skupaj povezal v celoto in slovenske košarkarje popeljal do vrha.

Slovenska izbrana vrsta svojo pot nadaljuje brez Kokoškova, nasledil ga je njegov dosedanji pomočnik Rado Trifunović. Srbski strokovnjak pa svojo trenersko pot tlakuje v Severni Ameriki - postal je trener Phoenixa in obenem prvi Evropejec v vlogi glavnega trenerja ekipe v ligi NBA.


Lahko bi se zgodilo, da bi pod svoje okrilje dobil Luko Dončića, pa ni bilo nič od tega. Luka je postal član Dallasa. In lahko se še vedno zgodi, da v Arizoni združi moči z Goran Dragićem. Tu je odgovor iz prve roke - kaj je res in kaj ne?

"Glede Dončića naj povem, da so bile to medijske špekulacije. Luka je bil seveda resen kandidat, vsi smo vedeli, da bo izbran visoko. Imeli smo ekipo ljudi, ki je delala na tem, vsak je imel svoje mišljenje. Gotovo ljudi v Sloveniji najbolj zanima vse, kar je povezano z Luko. On ima svetlo prihodnost, v Phoenixu, Dallasu ali kje drugje. V tej ligi bo zagotovo igral dolgo časa in imel lepo kariero. Nekorektno bi bilo govoriti, kaj se je dogajalo. DeAndre Ayton in drugi, ki smo jih pripeljali, so naši igralci in absolutno stojim za odločitvijo, da smo jih pripeljali. Nabor je bil zelo močan in odločitev ni bila lahka. Izbrali smo DeAndreja, za čimer stojimo. Mislim, da je odličen igralec, tudi Luka pa je v Dallasu dobil odličen klub. Mislim, da bosta v tej ligi oba dobra igralca."

Kaj pa možnosti, da bi Gogi zapustil Miami in spet oblekel dres Phoenixa? "Zelo ga spoštujem kot prijatelja in kot igralca, s katerim sem imel priložnost delati v Phoenixu in slovenski reprezentanci. Je v odličnem klubu, Pat Riley in Erik Spoelstra ga zelo cenita in gradita ekipo okrog njega. Gogi je v dobrem položaju, nimam informacije, da bi obstajale kakršnekoli zgodbe. Vse so za zdaj špekulacije medijev, sam nimam takih informacij in tudi ne komentarja."

CELOTEN INTERVJU SI LAHKO PREBERETE SAMO V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike