Jennifer Lopez Odkrito.si

Z zasebnimi nastopi služi vrtoglave zneske

MEGLA Svet24.si

Tedenski horoskop: naprej po poti, čeprav ...

Toše Proeski in Dolores Lambaša Petisvet.si

Na cesti, ki je vzela Tošeta, slišijo otroški ...

janković_lokalne volitve 18 Svet24.si

Janković slavi, Janša pa o tem, kdo ga lahko ...

tjasa salamun Svet24.si

Tjaša je uresničila željo po motorni žagi

52CF59DF-466B-4212-A4B7-523E463AD708 Najstnica.si

Top najstnica 2018 je Zoja Šuc

Iryna Osypenko Nemec Njena.si

Koga je izbrala Iryna Osypenko?

sta
sta
0 30.08.2018 22:22:42

Zvezdniška simfonija za slovo Bečirovića in Nachbarja (FOTO)

www.alesfevzer.com
S prijetno prireditvijo v Stožicah, začinjeno s številnimi zvezdniki evropske košarke, sta Sani Bečirović in Boštjan Nachbar sklenila športni karieri. Zmagovalca takoimenovane Košarkarske simfonije ni bilo, saj sta bila v ospredju dobra zabava in prijateljsko druženje.

Redki so športniki, ki ob koncu športne poti zberejo na enem dogodku toliko slavnih imen. Željko Obradović, Saša Đorđević, Dimitris Diamantidis, Šarunas Jasikevičius, Fragiskos Alvertis, Pero Antić, Marco Belinelli, Nenad Krstić, Jiri Welsch, Igor Rakočević, Zoran Planinić, Miroslav Raduljica, Vlatko Ilievski ter mnogi slovenski šampioni, kot so Matjaž Smodiš, Rašo Nesterović, Erazem Lorbek, Beno Udrih, Marko Milič, Jaka Lakovič, Primož Brezec, Jure Zdovc, Zmago Sagadin, so se priklonili 37-letnemu Saniju Bečiroviću in leto starejšemu Boštjanu Nachbarju ob odhodu med športne legende.

Odlično organiziran dogodek ni bil omejen le na osrednjo prireditev, revialno tekmo med ekipama TeamBoki in TeamSani, temveč je bil večplasten in se je začel že dan prej z dobrodelno dražbo dresa Luke Dončića iz Dallas Mavericks. Preko projekta Botrstvo bodo trije mladi športni talenti iz socialno ogroženih družin prejeli 15.000 evrov, kolikor jih je odmerilo podjetje Bauhaus, ki se je v podobni akciji izkazalo že lani, ko je za športne copate Dončića s finala evropskega prvenstva plačalo 30.000 evrov.

Lepa je bila tudi gesta Bečirovića in Nachbarja v sklopu akcije lige NBA - Ni nam vseeno, ko sta na dan Košarkarske simfonije v dvorani Stožice zbrala varovance varstveno-delovnih zavodov z motnjami v duševnem razvoju ter z njimi odigrala tekmo. Družbo sta jima delala nekdanja srbska zvezdnika Nenad Krstić in Igor Rakočević.

Poleg Bečirovića in Nachbarja so 20-letno poglavje zaprle tudi članice plesno-navijaške skupine Zmajčice. Pod vodstvom Irene Trobec Hukić so se še zadnjič predstavile obiskovalcem košarkarskih tekem. Odslej bodo v Stožicah na tekmah Petrola Olimpije nastopale Green Ladies.


Tekma, ki si jo je v Stožicah ogledalo približno 6000 gledalcev, med njimi mnogo slovenskih zvezdnikov estrade in športa, se je končala z neodločenim izidom 100:100.

Največ točk za TeamSani so dosegli Sani Bečirović (32), Marco Belinelli (16), Primož Brezec (14), Vlatko Ilievski (12) in Saša Pavlović (10), na drugi strani pa so bili najučinkovitejši Boštjan Nachbar (20), Igor Rakočević (14), Boris Gorenc (9) in Goran Jagodnik (9).

"Iz srca hvala vsem, ki ste si vzeli čas in prišli na to prireditev in s tem izrazili spoštovanje do našega dela. Hvala seveda tudi vsem legendam, da smo si lahko zadnjič delili ta sveti parket," se je ob koncu zahvalil Bečirović, Nachbar pa je s solzami v očeh dejal: "Hvala vsem, hvala družini in hvala Slovenija."

Boštjan Nachbar je poklicno kariero začel 1997 v Unionu Olimpiji, a nato hitro odšel v tujino in leta 2002 v ligo NBA. Do Luke Dončića je bil Nachbar najvišjeuvrščeni Slovenec na naboru; kot 15. so ga izbrali Houston Rockets. V najmočnejši ligi na svetu je igral šest sezon, nato pa se je preizkusil še v klubih iz Rusije, Turčije, Nemčije in Španije.

Sani Bečirović ni nikoli šel preko luže, je pa zato igral v najmočnejših evropskih klubih in bil leta 2007 s Panathinaikosom evropski prvak. Tako Bečirović kot Nachbar sta bila stalna člana slovenske reprezentance. Nachbar je zbral 58 nastopov na uradnih tekmah, kar ga uvršča na enajsto mesto med vsemi reprezentanti v zgodovini, Bečirović pa šest manj. Leta 2000 sta na Ohridu postala evropska prvaka do 20 let.

Članki iz rubrike