mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 30.08.2018 18:19:15

EVROPSKI PRVAKI oslabljeni - s petimi novinci in šestimi zamudniki

Bobo
Danes se bo v Ljubljani zbrala pomlajena slovenska košarkarska reprezentanca, ki jo sredi septembra čakata dve kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo 2019 na Kitajskem.

Selektor Rado Trifunović bo danes pozdravil dvanajst igralcev. Zaradi klubskih obveznosti se bo z dvodnevno zamudo ekipi pridružil Edo Murić, Vlatko Čančar, Gregor Hrovat, Anthony Randolph, Luka Rupnik in Jurij Macura pa bodo morali zaradi pravil Fiba izpustiti obe pripravljalni tekmi in se bodo pripravam priključili 9. septembra.

slovenija
Bobo


Na seznamu je pet novincev - Aljaž Bratec, Jakob Čebašek, Urban Durnik, Gregor Glas in Jurij Macura. Bratec in Macura sta bila gonilna sila reprezentance fantov do 20 let, ki se je z drugim mestom na evropskem prvenstvu divizije B vrnila med elito, podobnega uspeha pa se je z reprezentanco do 18 let veselil tudi 17-letni Gregor Glas.

V primerjavi z junijskim ciklom kvalifikacij na seznamu ni takratnega kapetana Klemna Prepeliča, Jake Blažiča, Žana Marka Šiška in Alekseja Nikolića. Na seznamu sta ponovno Gašper Vidmar, ki je domači tekmi proti Španiji in Črni gori izpustil zaradi poškodbe kolena, in Anthony Randolph, ki je zadnjo tekmo v dresu Slovenije odigral na lanskem evropskem prvenstvu.

slovenija 2
Bobo


"Na Košarkarski zvezi Slovenije smo želeli, da se priprave začnejo že 26. avgusta, s čimer bi omogočili boljše pogoje za pripravo ekipe. Ker so se pojavile težave s klubi oziroma ligami, smo se obrnili na Fibo, ki se ni postavila na našo stran oziroma ni podprla svojega tekmovanja. Ne samo, da bomo s pripravami začeli kasneje od načrtovanega, na zboru bomo pogrešali tudi kopico košarkarjev. V pripravljalnem obdobju bomo odigrali dve tekmi proti Hrvaški, nato pa nas čakata srečanji proti Latviji in Turčiji," je dejal direktor reprezentance Matej Likar.

Članki iz rubrike