Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

ku
ku
0 30.08.2018 21:28:21

Komaj je prišel, pa že odhaja. Mladi in visoki Črnogorec iz Olimpije v Roseto

Grega Wernig
Direktor Petrola Olimpije Roman Lisac je že ob prihodu v Stožice zagotavljal, da bo storil vse, kar je v njegovi moči, da bo Olimpija spet postala produkcijski center za mlade igralce, kar je nekdaj že bila.

Jasno, prioriteta so bili mladi domači igralci, Lisac je bil namreč jezen zaradi vsakega odhoda mladega Slovenca čez mejo. Obenem je oprezal za nadarjenimi košarkarji iz tujine. Tako je v Ljubljano zvabil tudi visoka Luko Šamanića in Marka Simonovića. Vendar slednji se sredi priprav vrača v Italijo, kjer je nazadnje igral v dresu Siene.

Olimpija je namreč dosegla dogovor z drugoligašem Rosetom, kjer naj bi Črnogorec igral kot posojen košarkar Olimpije. Domnevno le do decembra, s čimer naj bi dosegel zahtevano kvoto tekem v italijanski ligi, kjer bi si na takšen način zagotovil status domačega igralca.



Bržčas je takšen dogovor obstajal že ob njegovem prihodu v Ljubljano, nemara je bil to pogoj agenta, skoraj gotovo je bil s tem že na začetku seznanjen tudi Lisac.

V Rosetu pa so ob tem zadovoljni, ker je Olimpija za ta manever izbrala prav njih. Da bo le tudi Olimpija imela kaj od njega, ne le finančne koristi ob njegovem prestopu drugam. Morda celo v ligo NBA - košarkar, ki bo sredi oktobra dopolnil 19 let, bo prihodnje leto skoraj gotovo sodeloval na naboru za ligo NBA.

Članki iz rubrike