Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
0 22.02.2015 09:22:13

Trideset točk za prvo zmago v 15. poskusu

Arsen Perić
Košarkarice Domžal so v 15. krogu 1. SKL premagale Konjice s 67:55 (16:9, 29:23, 38:44).

Tako so po 14 zaporednih porazih le dosegle prvo zmago v državnem prvenstvu. Blestela je predvsem Anja Ilievski, ki je dosegla 30 točk.

Domžalčanke so bolje začele tekmo in na začetku 22. minute povedle za 10 točk (33:23). Na drugi strani se Konjičanke niso želele kar tako predati. Sledil je njihov preobrat, potem ko so v naslednjih šestih minutah pripravile delni niz 19:2 ter povedle z 42:35. Domžalčanke so po zaslugi Anje Ilievski, ki je imela pomoč v Katji Špacapan, Uli Dremel in Jelici Petrović, sredi zadnje četrtine znova prevzele vajeti v svoje roke. Serija 13:2 jih je 81 sekund pred koncem popeljala na +9 in do prvenca v državnem prvenstvu.

"Po 14 zaporednih ligaških porazih je zelo težko držati igralke izven cone apatije in jih motivirati, da končno pokažejo, kar znajo. Borile so se skozi celo tekmo in so končno pripeljale to zmago domov, za kar jim od srca čestitam," je po tekmi dejal trener Domžalčank Vlado Velikonja, ki nad prikazano igro svojih varovank vseeno ni bil pretirano navdušen.

Petnajsti krog državnega prvenstva se bo nadaljeval v nedeljo. V Grosupljem bodo pri Grosbasketu gostovale aktualne prvakinje iz Celja, medtem ko bo tekma med Mariborom in Triglavom na sporedu šele 4. marca.

Članki iz rubrike