Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
22.02.2015 08:41:27
Deli članek:

Dragić: To ni bil moj večer (video)

Slovenski košarkar Goran Dragić je prvič zaigral za Miami Heat.

Njegov debi se je končal s porazom floridskega moštva proti New Orleansu, ki je v gosteh zmagal s 105:91. Dragić je igral 33 minut, ob metu iz igre 4-11 je dosegel 12 točk, imel pa še tri skoke, podajo in ukradeno žogo.

Njegov brat Zoran za novo moštvo ni zaigral, tako kot tudi ne eden Miamijevih zvezdnikov Chris Bosh, ki je zaradi krvnih strdkov v pljučih že končal sezono, kar je potrdil tudi Miami in hkrati dodal, da je napoved za Bosha spodbudna. 

"Bilo je težko, včasih se naučiš akcije, toda med tekmo moraš hitro odreagirati. Imeli smo kar nekaj odprtih metov, naša obramba pa tokrat ni bila najboljša, " je svoje misli po tekmi strnil Dragić, ki je prvič zaigral v dresu svojega novega kluba. Tudi zato je imel predvsem na začetku tekme nekaj težav, priznal je, da to ni bil njegov večer. "Sem pa vsaj prebil led, od zdaj bo šlo samo še bolje. Je bilo pa v drugem polčasu nekoliko boljše, prvič sem igral s svojimi soigralci," je dodal Dragić, ki se je po tekmi opravičeval soigralcem, vedel je, da ni bil pravi.



Po njegovem prihodu so bili v Miamiju predvsem pretreseni zaradi zdravstvenega stanja Chrisa Bosha. "Ko sem izvedel za novico, sem bil na letalu, videl sem jo na twitterju. Najprej sem vprašal brata, ali je to res. Po nekaj urah je bilo že v vseh medijih, takrat je bilo res težko, upam, da se bo čim prej vrnil še močnejši." DwayneWade, ki je igral drugič po odsotnosti zaradi poškodbe mišice, je dejal, da je bilo igranje ob Dragiću drugačno. "Moram se privaditi na njegovo hitrost. Pravzaprav se moramo vsi," je pojasnil in dodal: "Pripeljali smo dinamičnega igralca in dinamičnega igralca smo tudi izgubili. Moramo začeti znova. Ne smemo se smiliti sami sebi, še vedno imamo možnost uvrstitve v končnico."

Prvi strelec pri Miamiju je bil Mario Chalmers z 20 točkami, Dwyane Wade je ob skromnem metu prispeval 19 točk, Hassan Whiteside pa je 11 točkam dodal 16 skokov. Pri gostih, ki so zaradi poškodbe rame že v prvi četrtini ostali brez zvezdnika Anthonyja Davisa, je s 24 točkami prednjačil Eric Gordon.

IZIDI
Los Angeles Clippers - Sacramento Kings          126:99
Charlotte Hornets - Oklahoma City Thunder        103:110
Miami Heat - New Orleans Pelicans                 91:105
Goran Dragić 33 minut, 12 točk, 3 skoki, podaja, ukradena žoga za
Miami; Zoran Dragić ni igral
Chicago Bulls - Phoenix Suns                     112:107
Houston Rockets - Toronto Raptors                 98:76