Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
fm
fm
23.10.2024 15:05:56
Deli članek:

Barack Obama z odmevnimi besedami o Dončiću: Parket vidi drugače, saj ...

O slovenskem zvezdniku je na podkastu “The Young Man and The Three” spregovoril nihče drug kot nekdanji predsednik ZDA Barack Obama.

Znani podkast, ki ga je do letošnje sezone – v kateri je prevzel vodenje Los Angeles Lakersov – vodil J.J. Redick, zdaj pa ga je prevzel Tommy Alter, v novi epizodi gosti nekdanjega predsednika ZDA Baracka Obamo in košarkarja Indiana Pacersov Tyresa Haliburtona. Obama je velik ljubitelj košarke in tako je spregovorili o marsikateri zanimivi košarkarski temi. Med drugim je nekdanji voditelj svobodnega sveta izpostavil ekipe, ki so mu v zadnjih letih najbolj všeč. To sta Golden State in še pred tem San Antonio, saj "So igrali prelepo igro, v kateri žoga kroži naokoli in je nihče ne zadržuje predolgo v svojih rokah".

Seveda je sledilo vprašanje o tem, kateri so košarkarji, ki jih najraje spremlja. Obama pa je Haliburtonu odvrnil: "Težko umakneš oči z Victorja Wembanyame, ko je na igrišču. Premlad si, da bi se spomnil prvih korakov Kevina Duranta v ligi, ko je izgledal zverinsko. Neverjetno je bilo videti tako visokega košarkarja, ki na takšen način obvlada žogo. Gotovo pa nisi dovolj star, da bi se spomnil Magica Johnsona in Larryja Birda, ki sta bila tudi visoka in sta počela stvari, ki jih od tako visokih košarkarjev nismo bili vajeni. Ampak Wembanyama – oprosti, Tyrese – ostali košarkarji ob njem izpadete kot palčki." Vendar 224 centimetrov visoki Francoz ni edini, ki je navdušil Obamo: "Uživam tudi ob igri Anthonyja Edwardsa, ki ima na parketu močno karizmo. Takoj lahko vidiš, da se zelo zabava ob igri in ima vedno rad izziv." Pri Edwardsu, ki je lani z Minnesoto izgubil v konferenčnem finalu zahodne konference, pa je našel zanimivo primerjavo z Luko Dončićem: "Še vedno je tako mlad, da še ni našel recepta za korak do naslednje ravni. Drugače je recimo z Luko, ki profesionalno košarko pozna že od svojega 15. leta. Zaradi tega igrišče vidi na drugačen način kot Edwards."

Morda so prav te izkušnje v končnici prejšnje sezone presodile v prid Dončića in Mavsov, ki so ustavili Edwardsov nalet.