Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
am
am
23.10.2024 11:42:52
Deli članek:

Uau, tako igra novi Luka - Dončićevi akciji s 'skrite' tekme sta čisti spektakel (video)

Dallas je delila prizora s tekme v pomožni dvorani, ki sta dodatno razgrela navijače Mavericksov.

"Ne samo da je vse v redu, vse je popolno," je Luka Dončić ob druženju z ameriško sedmo silo s širokim nasmehom dejal, ko so ga vprašali, ali je povsem okreval po poškodbi mečne mišice in ali je pripravljen na začetek nove sezone - Dallas bo prvo tekmo proti San Antoniu igral v noči s četrtka na petek po slovenskem času. "Nič posebno novega ne pripravljam na treningih, a se mi zdi, da sem postal boljši v vsem, kar počnem. "Veliko sem delal na metu, sprejemal žogo in metal, tudi igral v visokem ritmu, napredoval v vodenju ekipe, predvsem pa še okrepil željo po zmagi na vsaki tekmi," je ob tem dejal. 

Američani so si tako kot preostanek sveta ob tem enotni, da je Luka boje fizično pripravljen kot kadarkoli - da je napredoval tako na področju gole fizične moči kot na področju eksplozivnosti. In če vse skupaj seštejemo, zagotovo ni naključje, da je Dallas ob objavi ene od Lukovih izjav zraven želel deliti še video prikaz tega, kar je Luka želel povedati in o čemer se govori. Namreč posnetka dveh akcij s tekme, ki jo je Dallas odigral za zaprtimi vrati in zaprto za javnost ter razdeljen na dve ekipi znotraj lastnega moštva. 

Treba je priznati, da sta obe akciji izjemni. V eni Luka s hitrim in eksplozivnim preigravanjem in s porivanjem žoge za hrbet povsem vrže iz igre svojega čuvaja in nato zaključi iz koraka. V drugi pa z novim preigravanjem sijano prodre pod obroč in nato od tam v svojem fantastičnem slogu s silovito podajo za hrbtom najde povsem odprtega soigralca na trojki. Kot je dejal trener Jason Kidd: "Tako močan je, da lahko v zadnjem trenutku izpod obroča poda močno žogo kamorkoli - in soigralci morajo biti na to pripravljeni."   

Vse skupaj si lahko ogledate spodaj ali pa na tej povezavi.