profimedia-0344545381 Svet24.si

FOTO: Putin družinam mobiliziranih zagotavlja 5 ...

Jasleen Kaur, singh Svet24.si

FOTO: Delavec v sadovnjaku našel trupla ...

Kustrin1 Necenzurirano

Kuštrinovi prvoborci delajo pri zasebnikih

jansa putin re Reporter.si

Izrojena slovenska desnica: kako se Janez Janša ...

olimpija green dragons Ekipa24.si

Bodo Olimpiji odvzeli točke in jo izključili iz ...

teja-kralj Njena.si

Exatlon: Teja v bolečinah, a z veselo novico

vincic Ekipa24.si

Uh, kaj mu počnejo navijači Barce! Slovenskemu ...

nu
nu
9 22.09.2022 18:22:12

Ne boste verjeli, kaj je zdaj naredil Dončić! Cuban je namigoval, a tega ni pričakoval nihče!

Profimedia
Slovenski superzvezdnik odstira nova prostranstva.

Pred časom je lastnik Dallas Mavericksov Mark Cuban razkril, da Luka Dončić s partnerji razvija nekaj tehnoloških stvari, ki bodo vzele sapo. Takrat si nihče ni mislil, kaj bi to lahko bilo. Hkrati nihče ni pričakoval kaj tako neverjetnega, kot je Slovenec v javnost poslal danes. Zaživela je namreč njegova različica na ravni umetne inteligence, tako imenovana MetaHuman oblika velikega zvezdnika. Različica, ki je poimenovana Luk.AI. 

Za kaj točno gre? Stvar je močno zapletena, sloviti ameriški ESPN pa pojasnjuje: "Z napredkom tehnologije je mogoče tudi to. Za zdaj klonirati tega fanta še ni možno, zdi pa se, da je Luk.AI še najboljši približek temu. Gre za umetno inteligenco sposobno čustvenega, fizičnega in tehnološkega razvoja ter napredka. Virtualna različica Luke Dončića, ustvarjena s posebno tehnologijo, bo sposobna interakcije, vadbe, igranja in pogovarjanja z navijači prek TikToka, ki bo tudi njegov dom. Luk.AI bo postal boljši in se bo lahko še razvijal prek interakcije z druščino na TikToku," še pravi ESPN. 

Ne veste, kaj točno od tega pričakovati? Najbolje je, da raziščete sami. "Vznemirjen sem. Ta projekt deluje kot skok v prihodnost in to mi je všeč. Navijači lahko moj alter ego trenirajo, se z njim tako ali drugače povezujejo. Komaj čakam, da se vse skupaj začne razvijati," je Dončić dejal za revijo People in na svojih družabnih omrežjih objavil številne povezave do projekta. Kar poglejte spodaj. Če vam ne prikaže, pa najdete na tej povezavi.   Oziroma še daljšo predstavitev na tej povezavi. 

Članki iz rubrike