profimedia-0344545381 Svet24.si

FOTO: Putin družinam mobiliziranih zagotavlja 5 ...

Jasleen Kaur, singh Svet24.si

FOTO: Delavec v sadovnjaku našel trupla ...

Kustrin1 Necenzurirano

Kuštrinovi prvoborci delajo pri zasebnikih

jansa putin re Reporter.si

Izrojena slovenska desnica: kako se Janez Janša ...

olimpija green dragons Ekipa24.si

Bodo Olimpiji odvzeli točke in jo izključili iz ...

Luka Basi, Nastja Gabor Njena.si

V tem raju je Luka Basi uživa s svojo zaročenko

vincic Ekipa24.si

Uh, kaj mu počnejo navijači Barce! Slovenskemu ...

ue
ue
4 21.09.2022 21:51:18

'Nategnil' zvezo! Podpisal dokument, da je lahko igral na Eurobasketu, zdaj pa odhaja v Rusijo!

Profimedia
Komaj se je končal EuroBasket, se je Thomas Heurtel spet znašel v središču pozornosti.

Tokrat ne zaradi nastopov v dresu Francije. No, posredno tudi. Možno je namreč, da je za nekaj časa zaključil z njimi, vsaj, če bo naslednjo sezono res igral v Rusiji. Že na začetku priprav za evropsko prvenstvo je bil Heurtel vroča tema, saj se je prav takrat ustno dogovoril za prestop iz Reala v Zenit iz St. Peterburga.


Francoska zveza je takrat dala jasno vedeti, da je proti temu, da francoski igralci podpisujejo pogodbe z ruskimi klubi. Šla je še korak dalje in odločila, da vsi, ki bodo to storili, ne bodo več vpoklicani v reprezentanco. Vsak, ki se je znašel na seznamu kandidatov za evropsko prvenstvo, je tako moral podpisati izjavo, v kateri je zagotovil, da ne bo postal član ruskega moštva. To je storil tudi Heurtel, ki takrat očitno ni bil videti zadovoljen s potezo zveze. "Da, podpisal sem, kot vidite, sicer me ne bi bilo tukaj. Če se strinjam s tem ali ne, pa ni vaš problem. Vprašali ste me, če sem podpisal, in odgovor je da," je takrat jezno zabrusil francoskim novinarjem, ko so ga spraševali na to temo.

On je podpisal, ne pa tudi Livio Jean-Charles, ki je namesto tega podpisal za moskovski CSKA, ali pa Louis Labeyrie, ki se je iz Valencie preselil v Unics Kazan, oba sta zato odpadla s seznama kandidatov za francoski grb. Heurtel je šel v Nemčijo, triintridesetletni organizator igre je bil nato eden boljših igralcev Francije tam, tri dni po koncu prvenstva pa je postalo jasno, da se bo Heurtel vseeno preselil v Rusijo, navkljub podpisu določila zveze o neigranju tam. Podpisal je enoletno pogodbo, z možnostjo podaljšanja še za eno sezono, finančno gotovo zelo zajetno. Zanimivo bo videti, ali to pomeni, da Heurtel ne bo igral na svetovnem prvenstvu 2023 in, če je verjeti letošnjim napovedim zveze, tudi na olimpijskih igrah 2024 v Parizu.

Članki iz rubrike