Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
1 22.09.2022 17:57:16

Igralec vržen iz reprezentance zaradi odhoda v ruski klub – kaj to pomeni za slovenskega selektorja?

Reuters
Francosko košarko trese prava drama.

Kot je sporočila francoska košarkarska zveza, so le nekaj dni po velikem finalu evropskega prvenstva iz reprezentance izključili organizatorja igre Thomasa Heurtela, enega od ključnih francoskih igralcev. Razlog za tako drastično potezo? Francoski igralci so se morali zavezati, da v času ruske agresije na Ukrajino ne bodo podpisovali pogodb z ruskimi klubi  Heurtel pa je danes postal novi košarkar Zenita iz Sank Peterburga, drugega največjega ruskega mesta. 

Če bo pri tem ostalo, Heurtel ne bo smel igrati ne na svetovnem prvenstvu čez leto dni ne na domačih olimpijskih igrah čez slabi dve. Stvar pa je zanimiva tudi s slovenskega zornega kota. Pogodbo z ruskim klubom Lokomotiv Kuban je namreč podpisal tudi slovenski selektor Aleksander Sekulić, zato se mnogi sprašujejo, kaj velja v njegovem primeru. Oziroma ali gre za kakšno pravilo na širši evropski ravni. 

Velja pojasniti, da gre za interno pravilo francoske zveze, medtem ko slovenska zveza takih pravil za zdaj nima. Prav tako ni takih pravil na ravni evropskih ali svetovnih institucij. Je pa seveda vprašanje, kaj bi se ob stopnjevanju napetosti lahko zgodilo v prihodnjih mesecih.  

Članki iz rubrike