cavazza boris 40_6_120 Odkrito.si

Borisa Cavazzo zadela kap

Luka Dončić Svet24.si

Slovenski čudežni deček osvaja Severno Ameriko

Toše Proeski in Dolores Lambaša Petisvet.si

Na cesti, ki je vzela Tošeta, slišijo otroški ...

osebna izkaznica Svet24.si

Mirsad in Hinko sta si ga šla spremenit

lili Svet24.si

Lili Žagar potiho praznovala svoj 38. rojstni dan

52CF59DF-466B-4212-A4B7-523E463AD708 Najstnica.si

Top najstnica 2018 je Zoja Šuc

Alesa-Hrvatina-The-Biggest-Loser-Slovenija Njena.si

Aleš po enem letu osupnil z novo preobrazbo

ku
ku
0 26.08.2018 09:04:43

Trener turškega velikana DUŠKO IVANOVIĆ želi v svojih vrstah Slovenca

Duško Ivanović
Reuters
Črnogorski strokovnjak je pred kratkim sedel na klop istanbulskega Bešiktaša, zdaj se je lotil dokaj pozne gradnje ekipe za novo sezono.

V Turčiji so slovenski košarkarji dobro zapisani, po lanskem zmagoslavju v finalu evropskega prvenstva na istanbulskem parketu, pa je to še bolj izrazito. Eden tistih, ki se v tej državi počuti domače, saj tam igra že domala celotno kariero (s prekinitvijo ene sezone, ko je bil posojen Olimpiji, že od leta 2007), je Gašper Vidmar.

Čeprav ima center slovenske izbrane vrste, ki bo kljub napovedanemu reprezentančnemu pokoju na septembrskih tekmah na voljo selektorju Radu Trifunoviću, še vedno veljavno pogodbo z Banvitom (ravno lani je podpisal novo dvoletno pogodbo), se je znašel na tržišču. Spremembe pri Banvitu so se začele že z odhodom trenerja Saše Filipovskega in, denimo, prihodom dosedanjega Olimpijinega ameriškega dvojca (Davin Oliver in Jordan Morgan). Po informacijah iz Turčije, bi bil Vidmarja klub pripravljen pustiti v drug klub, ob primernem dogovoru med kluboma kakopak.

vidmar sta
sta


Tu se je pojavil Bešiktaš, ki se je za njegove usluge zanimal že pred kakšnim mesecem, po prihodu Ivanovića pa se je zanimanje okrepilo. Črnogorec pospešeno sestavlja igralsko sestavljanko, za mesto centra pa je izpostavil dva kandidata - Vidmarja in Hrvata Ivana Buvo, ki je po sezoni v Valencii podpisal donosno pogodbo s kitajskim Anhui Wenyijem, a se je pripravljen vrniti v Evropo.

Vidmar se vrača po poškodbi kolena in trenira z reprezentančnim strokovnim vodstvom. V prejšnji sezoni je v turškem prvenstvu dosegal 8,7 točk in 4,8 skoka, v Fibini ligi prvakov pa 12,2 točk in 6,2 skokov. Če bo prestopil k Bešiktašu bo v evropskem tekmovanju, zanimivo, že tretje leto zapored gostoval v Sloveniji. Vselej v Fibini ligi prvakov – pred dvema sezonama v Domžalah, v prejšnji in prihajajoči sezoni pa v Stožicah. Klub iz Istanbula bo namreč tekmec Petrola Olimpije (21. novembra v Turčiji in 6. februarja v Ljubljani), za nameček se bosta moštvi za zaprtimi vrati pomerili že 5. septembra na pripravljalni tekmi.

Igranje v dresu Bešiktaša za 30-letnega in 211 centimetrov visokega Ljubljančana ne bi bilo nič novega, v sezoni 2012/13 je namreč za ta klub igral kot posojeni košarkar Fenerbahčeja.

Članki iz rubrike