TAKA5928 Odkrito.si

S Tanjo Žagar ni samo plesal! Kaj je povezalo ...

horoskop_zodiak-astrologija Svet24.si

Horopskop za torek, 25. junija

pajek Petisvet.si

Če se določene živali bojite, to pomeni ...

velenje jezero bobo Svet24.si

Nove podrobnosti v zvezi s smrtjo v Velenjskem ...

Opel Corsa 24. 6. 2019 Svet24.si

VIDEO: Slovencem avto »vzelo« hrvaško morje

škufca andrej Njena.si

Andrej Škufca ganil s sinovo fotografijo

Gregor Gruden_20180418_photo_ksaversinkar_reka_ljubezni_s02-IMG_0040 Njena.si

Ima zvezdnik Reke ljubezni novo dekle?

ku
ku
0 24.08.2018 10:56:46

OPAAA! Še en slovenski košarkar odslej član madridskega Reala

Reuters
V španski ligi ACB je doslej igralo ali še igra precej slovenskih košarkarjev. Tudi pri madridskem Realu so Slovenci dobro zapisani. Mnogi so odpirali vrata kraljevega kluba, na široko pa jih je odprl Luka Dončić, ki je postal pravi zvezdnik kraljevega kluba.

Po dobri izkušnji z Luko Dončićem, ki je v Madrid prišel pri trinajstih, potem pa se je tam razvil najboljšega košarkarja v Evropi, so Španci spet prišli v Slovenijo. Po nove talente, po kakšnega novega "Dončića".

Izbrali so 14-letnega Urbana Klavžarja, mlajšega brata Nejca Klavžarja, ki igra za člane Helios Sunsov. Mladi domžalski košarkar se v bo v prihodnjih dneh preselil v špansko prestolnico. 


Junija je bil Urban Klavžar (letnik 2004) povabljen na treninge v trenažni center španskega velikana, kjer je uspel prepričati trenerje, da mu ponudijo mesto v njihovi ekipi. V Španijo, kjer se bo v mlajših selekcijah priključil Slovencema Žigi Samarju (2001) in Danu Duščaku (2002), se odpravlja konec tega tedna. Kluba pa sta med seboj že uredila vse formalnosti za prestop.

urban klavzar
Urban Klavžar
Helios Suns


Urban se je še posebej izkazal v minuli sezoni, ko je v finalu zaključnega turnirja državnega prvenstva U15 v Novi Gorici dosegel neverjetnih 38 točk. Kot dve leti mlajši je bil letos poleti tudi del kadetske U16 reprezentance Slovenije, ki si je pretekli konec tedna v Novem Sadu v Srbiji zagotovila obstanek v diviziji A evropske košarke. Čeprav je bil najmlajši košarkar na prvenstvu, od večine igralcev kar dve leti mlajši, je bil celo 2. strelec (11,9 točk) in 2. podajalec (2,1 podaji) Slovenije.

Od Urbana so se v teh dneh poslovili tudi njegovi soigralci, s strani klubskih trenerjev pa je v dar in spomin prejel kolaž slik svojih nekaj let v klubu. Urban se je od kluba poslovil z besedami: "Domžale mi bodo za vedno ostale v lepem spominu. Helios mi je v domačem mestu nudil vrhunske pogoje za moj košarkarski razvoj, zato sem hvaležen vsem trenerjem, s katerimi sem imel priložnost delati. Še posebej pa bi se zahvalil Gašperju Papežu, ki me je pripeljal v klub in me spremljal in spodbujal skozi celotno obdobje pri Heliosu. Ponudbe Real Madrida nisem mogel zavrniti, se bom pa v Domžale vedno vračal z veseljem."

Članki iz rubrike