Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
0 24.08.2018 10:56:46

OPAAA! Še en slovenski košarkar odslej član madridskega Reala

Reuters
V španski ligi ACB je doslej igralo ali še igra precej slovenskih košarkarjev. Tudi pri madridskem Realu so Slovenci dobro zapisani. Mnogi so odpirali vrata kraljevega kluba, na široko pa jih je odprl Luka Dončić, ki je postal pravi zvezdnik kraljevega kluba.

Po dobri izkušnji z Luko Dončićem, ki je v Madrid prišel pri trinajstih, potem pa se je tam razvil najboljšega košarkarja v Evropi, so Španci spet prišli v Slovenijo. Po nove talente, po kakšnega novega "Dončića".

Izbrali so 14-letnega Urbana Klavžarja, mlajšega brata Nejca Klavžarja, ki igra za člane Helios Sunsov. Mladi domžalski košarkar se v bo v prihodnjih dneh preselil v špansko prestolnico. 


Junija je bil Urban Klavžar (letnik 2004) povabljen na treninge v trenažni center španskega velikana, kjer je uspel prepričati trenerje, da mu ponudijo mesto v njihovi ekipi. V Španijo, kjer se bo v mlajših selekcijah priključil Slovencema Žigi Samarju (2001) in Danu Duščaku (2002), se odpravlja konec tega tedna. Kluba pa sta med seboj že uredila vse formalnosti za prestop.

urban klavzar
Urban Klavžar
Helios Suns


Urban se je še posebej izkazal v minuli sezoni, ko je v finalu zaključnega turnirja državnega prvenstva U15 v Novi Gorici dosegel neverjetnih 38 točk. Kot dve leti mlajši je bil letos poleti tudi del kadetske U16 reprezentance Slovenije, ki si je pretekli konec tedna v Novem Sadu v Srbiji zagotovila obstanek v diviziji A evropske košarke. Čeprav je bil najmlajši košarkar na prvenstvu, od večine igralcev kar dve leti mlajši, je bil celo 2. strelec (11,9 točk) in 2. podajalec (2,1 podaji) Slovenije.

Od Urbana so se v teh dneh poslovili tudi njegovi soigralci, s strani klubskih trenerjev pa je v dar in spomin prejel kolaž slik svojih nekaj let v klubu. Urban se je od kluba poslovil z besedami: "Domžale mi bodo za vedno ostale v lepem spominu. Helios mi je v domačem mestu nudil vrhunske pogoje za moj košarkarski razvoj, zato sem hvaležen vsem trenerjem, s katerimi sem imel priložnost delati. Še posebej pa bi se zahvalil Gašperju Papežu, ki me je pripeljal v klub in me spremljal in spodbujal skozi celotno obdobje pri Heliosu. Ponudbe Real Madrida nisem mogel zavrniti, se bom pa v Domžale vedno vračal z veseljem."

Članki iz rubrike