stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ku
ku
1 16.08.2018 10:53:27

ZA KOGA JE V FINALU EUROBASKETA NAVIJAL ZORAN DRAGIĆ? To naj bi povedal srbskemu novinarju!

Zoran Dragić
Nikola Miljković
Potem ko sta brata Dragić v Republiki Srbski iz rok predsednika Milorada Dodika prejela državni odlikovanji, sta se tudi odzvala na vabilo košarkarskega kluba Igokea in navudšila tamkajšnje košarkarske delavce, predvsem pa mlade košarkarje. "To je super, navdušena sva in spet bova prišla," je zbranim novinarjem, ki seveda niso zapravili priložnosti za pogovor z zvezdnikom lige NBA, razlagal Gogi.

"Banjaluka je lepo mesto, tu so dobri ljudje. Tu so moje korenine, tudi moja žena je iz Kotor Varoši, zato sem večkrat v teh krajih. Ogledal sem si nekaj tekem Igokee in o tem klubu lahko govorim le z izbranimi besedami. Mislim, da bo imela dobro sezono," je domačinom laskal Goran, potem pa še nagovoril najmlajše: "Najbolj pomembno je, da se veselite igranja košarke, da imate nasmeh na obrazu, ne pa da ste obremenjeni. Meni so, denimo, trenerji na začetku kariere prepovedovali podajanje za hrbtom, vendar pri košarki je kreativnost zelo pomembna."

ZORAN DRAGIĆ NAJ NE BI VEDEL, ZA KOGA NAJ NAVIJA
Brat Zoran je novinarju srbskega Monda razlagal o občutkih med lanskim evropskim prvenstvom, na katerem zaradi poškodbe ni igral in tako zamudil priložnost, da se okiti z zlato kolajno. Spomnimo, Slovenija je v Istanbulu tistega čarobnega dne, 17. septembra, s 93:85 v finalu premagala Srbijo. Kot je zapisal novinar, mu je Zoki zaupal, da je imel med spremljanjem finalne tekme mešane občutke, saj naj ne bi vedel, za koga naj navija.

"Bil sem za Slovenijo, čeprav zelo spoštujem Srbijo, saj je moj oče Srb. To, da sta se v finalu srečali Slovenija in Srbija, je bilo za mene nekaj najboljšega. To smo tudi vsi pričakovali. Nikoli pa nisem imel tako zmešanih občutkov. Želel sem, da bi zmagala Slovenija, pravzaprav pa niti nisem. In bil sem poškodovan, tako da nisem mogel pomagati na igrišču, kar je igralcu najtežje," so besede Zorana Dragića prenesli pri Mondu.



V nadaljevanju pogovora je Zoran govoril še o marsičem. Izpostavil je Dejana Bodirogo, ki ga je imel vedno rad. "Imel je odlične 'finte', bil je 'šminker'! Spominjam se ga iz obdobja, ko sta v Ljubljani igrali Olimpija in Barcelona. Z očetom sva ga čakala dve uri, potem pa sem od njega dobil avtogram. Bil je moj vzornik, pravi košarkarski superzvezdnik."

Branilec Anadolu Efesa, ki se bo po vnovični poškodbi na igrišče predvidoma vrnil jeseni, je še izpostavil trenerja Fenerbahčeja Željka Obradovića, za katerega misli, da bi lahko brez težav vodil klub v ligi NBA. "V Evropi je osvojil vse. Če bi želel, bi lahko odšel v ligo NBA, vendar mislim, da tega niti ne želi."

Če je Obradović 'Partizanovec', je Zoran bližje Crveni zvezdi, kot je dejal srbskemu novinarju. "V moji družini so vsi pomešani med seboj. Oče denimo navija za Partizan, stric pa za Crveno zvezdo. Obe ekipi sta mi pri srcu. V Beogradu se igra dobra košarka, vzdušje je vselej odlično. In to je tisto, kar mi je najbolj všeč. Če ekipi igrata proti drugim ekipam, navijam za obe, na derbiju pa me vendarle nekoliko bolj vleče na stran Crvene zvezde."

Članki iz rubrike