ana dolinar Odkrito.si

Ano Dolinar je to povsem strlo

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 25. septembra

Apokaliptična Petisvet

Nostradamus videl, kaj nas čaka

mešalec1 Svet24.si

Bodo nove hiše Slovencev ostale prazne in ...

Joaquin Phoenix, Joker Svet24.si

FOTO: Je bil Heath Ledger najboljši? Tak bo novi ...

čokolada Najstnica.si

Recept za zdravo čokolado

žiga 2 bar Njena.si

Barovec Žiga po šovu razkril, kdo je v resnici

ku
ku
2 15.08.2018 07:54:46

DRŽAVNO ODLIKOVANJE za brata Dragić - v Republiki Srbski! (foto)

Brata Dragić in Milorad Dodik
snsd
Brata Dragić sta bila v Republiki Srbski deležna posebne pozornosti in časti, predsednik Milorad Dodik ju je v svojem kabinetu v Banjaluki odlikoval za humanitarne, kulturne, duhovne in športne zasluge.

Dodik je Gorana in Zorana na piedestal postavil že konec junija na dan svetega Vida, ko je oznanil, koga bo to leto Republika Srbska odlikovala za dobro delo oziroma za posebne zasluge. Tudi slovenska reprezentanta, je takrat poudaril - Goran je prejel medaljo Njegoša prvega reda, Zoran pa medaljo za zasluge za narod.

Predsednik je košarkarjema, ki imata po očetu poreklo v manjši vasi Majdan v občini Šekovići na vzhodu BiH ob meji s Srbijo, čestital za vse dosedanje športne uspehe, obenem jima je zaželel veliko uspeha v prihodnje.

Goran je izpostavil, da je to lepo priznanje in da je zaradi tega zelo vesel. "Vedno, ko je to le mogoče, se rad vračam v Republiko Srbsko, kjer živita babica in dedek," je še dejal košarkar Miamija. Na koncu je še pristavil, da ga v ligi NBA čaka dolga sezona, njegov cilj pa je šampionski prstan.

Goran je že septembra lani, po osvojitvi naslova evropskega prvaka, obljubil, da bo zlato kolajno prinesel tudi v Republiko Srbsko. To obljubo je najboljši košarkar EuroBasketa zdaj tudi izpolnil.

dragic dodik 1
Goran Dragić in Milorad Dodik
snsd

zoran dragic dodik
Zoran Dragić in Milorad Dodik
snsd

dragic dodik 2
Goran Dragić in Milorad Dodik
snsd

Članki iz rubrike