Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
12.09.2015 18:39:04
Deli članek:

Slovenci brez izgovorov, Latvija zasluženo zmagala

www.alesfevzer.com

Veliko razočaranje je bilo prisotno med slovenskimi košarkarji po porazu v osmini finala. Besede so šle vsem težko z jezika.

Klemen Prepelič je dejal, da ni težko vprašanje, zakaj poraz. "V tekmo smo šli premehko, prvih nekaj minut nismo naredili niti enega prekrška. V napadu je bilo preveč solo akcij. Drugi polčas smo dokaj korektno igrali obrambo, v napadu pa ni šlo. Iskali smo razpoložene igralce, a jih ni bilo."

Izgovorov v utrujenosti in drugi dvorani Bistričan ni iskal. "To ni izgovor. Oboji smo imeli enako število tekem, oboji smo potovali z letalom, oboji smo bili v novi dvorani, pogoji so bili za vse enaki."

Mitja Nikolić je menil, da so se nekateri nosilci igre v Zagrebu močno iztrošili. "Tam so nam energijo dajali tudi navijači, bili so šesti igralec. Tu smo že medlo začeli, nismo ujeli pravega ritma in Latvija je zasluženo slavila. Preprosto je bila boljša."

Alen Omić je le zmajeval z glavo. "Še sam ne vem, kaj je bilo. Ne smemo iskati izgovorov v tem, da je bila tekma že ob 12. uri in se nismo znašli. Ni izgovorov, ko prideš na tekmo, pozabiš vse ostalo. Vedeli smo vse o njih, a nismo bili pravi, taki kot v Zagrebu."

www.alesfevzer.com