Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
12.06.2015 08:45:30
Deli članek:

Ameriška košarkarica poje srbsko himno (video)

V srbski ženski košarkarski reprezentanci je tudi Američanka Danielle Nicole Page, ki se je že naučila peti himno svoje "košarkarske domovine".

Angažiranje naturaliziranih igralcev v košarkarsko reprezentanco je v Sloveniji ta čas še kako aktualno, saj se krešejo mnenja o tem, ali je prav ali ne, da Bryant Dunston igra za našo izbrano vrsto, čeprav član Olympiakosa nikoli ni igral v Sloveniji.

Srbi so že povedali, da sami možnosti angažiranja enega tujega igralca ne bodo nikoli izkoristili in da raje dajo prednost domačim košarkarjem. A glej ga zlomka, drugače razmišljajo v srbski ženski reprezentanci, kjer so se brez zadržkov odločili za naturalizacijo Američanke.

Danielle Nicole Page je pred dobrimi tremi meseci dobila srbski potni list in je članica izbrane vrste na evropskem prvenstvu, ki se je začelo na Madžarskem ter v Romuniji. Srbija je uspešno začela turnir, v prvem krogu je premagala Latvijo, Srbe pa je še skoraj bolj od zmage navdušilo to, da je 28-letna 188 centimetrov visoka košarkarica, ki igra na položaju krilnega centra, skupaj z ostalimi soigralkami pred dvobojem glasno prepevala srbsko himno Bože pravde.