Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
12.06.2015 07:51:17
Deli članek:

Bojevniki izenačili

Reuters

Košarkarji Golden State Warriors so v velikem finalu lige NBA na četrti finalni tekmi končnice s 103:82 premagali domači Cleveland Cavaliers. Izid v zmagah je zdaj 2:2.

Z odlično igro v obrambi se je pri bojevnikih izkazal Andre Iguodala, ki je zaustavil LeBrona Jamesa. Izid v zmagah je zdaj 2:2, prvak lige NBA pa bo tista ekipa, ki bo prej prišla do štirih zmag.

Na dozdajšnjih treh finalnih tekmah je bil LeBron James nezaustavljiv za košarkarje iz Oaklanda, saj je v povprečju dosegel 41 točk na tekmo in imel največ zaslug, da so konjeniki vodili z 2:1 v zmagah. Ob odsotnima Kevinu Lovu, ki se je poškodoval na četrti tekmi uvodnega kroga končnice proti Boston Celticsu, in Kyrieju Irvingu, ki na igrišče ni več stopil po prvi finalni tekmi končnice, je na Jamesa padlo še večje breme. Na drugi in tretji tekmi finala končnice ga je še zmogel zdržati, na četrti ne več. Tudi po zaslugi Andreja Iguodala, ki ga je odlično pokrival.

"Andre se je svojega dela lotil drugače kot na prvih treh tekmah. V svoji karieri je odigral že veliko podobnih tekem. On je igralec, ki v obrambi opravi veliko dela," je Iguodalo hvalil njegov trener Steve Kerr, ki je v četrti tekmi nekoliko spremenil svojo začetno postavo. Vanjo je namesto Andrewa Boguta postavil prav Iguodalo, kar se mu je obrestovalo.

Reuters

"James je še vedno najboljši igralec na svetu, vendar smo zanj tokrat našli orožje. Ko so se nam domačini ob koncu tretje četrtine približali le na tri točke zaostanka, smo na srečo hitro našli odgovor in tekmo pripeljali v varne vode," pa je ob zmagi svoje ekipe dejal junak tekme Iguodala, ki je bil z 22 točkami ob Stephenu Curryju tudi najboljši strelec svoje ekipe, v svojo statistiko pa je vpisal še osem skokov in ukradeno žogo.

S 17 točkami se je v ekipi Golden Stata izkazal tudi Draymond Green, ki je imel še sedem skokov in šest podaj, medtem ko je imel Curry ob 22 točkah še šest podaj in dva skoka. Z zmago v Clevelandu so bojevniki izničili poraz na svojem igrišču, tako da bodo v nadaljevanju finala končnice spet imeli prednost domačega igrišča, saj bo morebitna sedma tekma v Oaklandu.

Za bojevnike se četrta finalna tekma končnice ni začela najbolje, saj so domači košarkarji povedli s 7:0, vodili pa so tudi še s 16:7, toda že ob koncu uvodne četrtine je Golden State Clevelandu pobegnil za sedem točk. Svojo prednost je ob polčasu povečal na dvanajst in s trojko Iguodala na začetku tretje četrtine na 15 (57:42). Po zaslugi Timofeja Mozgova in Jamesa, ki je v tem obdobju igre dosegel deset točk, je bilo ob koncu tretje četrtine le še 73:70 za goste iz Oaklanda, ki so v nadaljevanju tekme odgovorili z delnim izidom 17:5 ter s tem dokončno zaustavili nalet domače ekipe.

Reuters

Ob ne ravno razpoloženem Jamesu, ki je tekmo končal pri zanj skromnih dvajsetih točkah in metu iz igre 7:22, imel je tudi 12 skokov in osem podaj, je bil tako najboljši strelec Clevelanda Timofej Mozgov, ki je dosegel 28 točk, izkazal se je tudi z desetimi skoki. Za nameček je imel ob že tako poškodovanima Lovu in Irvingu težave s krči Avstralec Matthew Dellavedova, medtem ko je sredi tekme udarec v glavo dobil James.

Peta tekma finala končnice bo na sporedu v noči na nedeljo.